Terrifier 3: Η low budget ταινία τρόμου που προκαλεί λιποθυμίες και σπάει τα ταμεία

Το σίκουελ που κόστισε μόλις 2 εκατ. δολάρια επικράτησε του Joker 2 των 200 εκατ. δολαρίων και βρέθηκε στην κορυφή του αμερικανικού box office.

Με εισπράξεις 18,3 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της στις ΗΠΑ, η ταινία τρόμου «Terrifier 3», κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικού box office.

«Πώς ένα σίκουελ τρόμου των 2 εκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασε την ταινία Joker: Folie à Deux των 200 εκατομμυρίων δολαρίων αυτό το Σαββατοκύριακο; Σοκάροντας τους θεατές και αποφεύγοντας τα τραγούδια», γράφει ο Guardian.

Στο low budget horror, ο Art the Clown, ο οποίος εμφανίζεται συχνά ντυμένος ως Άγιος Βασίλης, σκορπίζει τον θάνατο στους κατοίκους της κομητείας Miles ενώ κοιμούνται την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στις preview προβολές υπήρξαν λιποθυμίες, θεατές έκαναν εμετό και άλλοι αποχωρούσαν εξαιτίας της ακραίας βίας. Υπάρχουν σκηνές με αποκεφαλισμούς, πλάνα με ανθρώπους που τους αφαιρούν το δέρμα και άλλα στα οποία ο Art the Clown βάζει στο σώμα των θυμάτων του αρουραίους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «Με άλλα λόγια, μην σκέφτεστε το Terrifier 3 ως ταινία. Δείτε το ως πρόκληση αντοχής».

Η ταινία δεν ήρθε από το πουθενά. Το πρώτο Terrifier του Damien Leone κυκλοφόρησε το 2016 και έκανε δεκαπλάσιες εισπράξεις από το budget του (των μόλις 35.000 δολαρίων), ενώ το 2022, το Terrifier 2 έκανε εισπράξεις 60 φορές πάνω από τον προϋπολογισμό των 250.000 δολαρίων. 

«Το Terrifier 3 είναι απόδειξη ότι ο κόσμος αγαπάει τις ταινίες με βίαιους αντιήρωες», γράφει ο Guardian, ενώ σύμφωνα με το Variety, έχει βαθμολογηθεί με «B» στο CinemaScore και με 76% στο Rotten Tomatoes.