«Θα σας βρούμε»: Βρετανική αστυνομία προς «ήρωες» επεισοδίων - Μήνυμα από την Ομάδα Cobra

Βίντεο: Με σκυλιά, άλογα και γροθιές αντιμετωπίζουν αστυνομικοί τους ακροδεξιούς διαδηλωτές, που έφτασαν μέχρι την απόπειρα να πυρπολήσουν ξενοδοχείο με μετανάστες.
Open Image Modal
Η αστυνομία συλλαμβάνει έναν διαδηλωτή κατά της μετανάστευσης που φοράει μάσκα στο πρόσωπό του, σε παραλιακό δρόμο περιπάτου, στις 4 Αυγούστου 2024 στο Weymouth της Αγγλίας. Κύμα βίας εξαπλώνεται ταχύτατα στην Βρετανία, καθώς ακροδεξιοί ταραξίες στο Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ προκάλεσαν επεισόδια και λεηλάτησαν καταστήματα. Η αστυνομία δέχτηκε επιθέσεις και έγιναν δεκάδες συλλήψεις. (Photo by Finnbarr Webster/Getty Images)
Finnbarr Webster via Getty Images

 

«Έχουν γίνει 6 συλλήψεις μέχρι στιγμής. Μία στο Σέφιλντ και 5 στο Ρόδερχαμ, ενώ σε ένα άτομο απαγγέλθηκαν κατηγορίες και οδηγήθηκε στο δικαστήριο το πρωί. Αστυνομικοί επιχειρούσαν όλη τη νύχτα για να ταυτοποιήσουν όσους συμμετείχαν σε αυτές τις αποτρόπαιες σκηνές. Παρακαλούμε να είστε βέβαιοι ότι, αν ήσασταν εκεί, θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε για τη συμμετοχή σας στα βίαια επεισόδια.»

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Βρετανική Αστυνομία μετά την σύγκληση της Ομάδας Cobra, που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας (5 Αυγούστου), στον απόηχο άγριων επεισοδίων σε πολλές πόλεις, μετά την επίθεση του 17χρονου Άξελ Μουγκάνουα Ρουντακουμπάνα με μαχαίρι στο Σάουθπορτ, όπου σκοτώθηκαν τρία παιδιά και τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα, σε μάθημα χορού.

Open Image Modal
Η αστυνομία συγκρούεται με διαδηλωτές κατά της μετανάστευσης έξω από το Holiday Inn Express στο Manvers, το οποίο χρησιμοποιείται ως ξενοδοχείο ασύλου, στις 4 Αυγούστου 2024 στο Rotherham, Ηνωμένο Βασίλειο. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Christopher Furlong via Getty Images

 

Η Αστυνομία του Γιορκσάιρ, όπου σημειώθηκαν τα μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια, κάνει λόγο για 500 άτομα με «ακροδεξιές και αντι-μεταναστευτικές απόψεις», που συμμετείχαν στις συγκρούσεις.

Ενδεικτικό τις αγριότητας των επεισοδίων είναι ότι 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, αστυνομικοί σκύλοι και άλογα χτυπήθηκαν από των πρωταγωνιστές των επεισοδίων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τούβλα, καδρόνια από ξύλινες περιφράξεις, κλαδιά και «άλλα όπλα».