«The Brutalist»: Πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας με τον Έιντριεν Μπρόντι

Κόστισε λιγότερο από 10 εκατ. δολάρια, γοήτευσε το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας.

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ του «The Brutalist» σε σκηνοθεσία Μπρέιντι Κόρμπετ. Η ταινία διάρκειας 3,5 ωρών, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Όσκαρ Έιντριεν Μπρόντι στον ρόλο του ουγγρικής καταγωγής Εβραίου οραματιστή αρχιτέκτονα László Toth, ο οποίος εγκαταλείπει τη μεταπολεμική Ευρώπη και μεταναστεύει στις ΗΠΑ το 1947 με τη σύζυγό του -την οποία υποδύεται η Φελίσιτι Τζόουνς- για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, «οι ζωές τους αλλάζουν ριζικά όταν συναντούν έναν μυστηριώδη και πλούσιο πελάτη, τον βιομήχανο Harrison Lee Van Buren, ο οποίος αναγνωρίζει το ταλέντο του Toth στην κατασκευή. Αλλά η δύναμη και η κληρονομιά έχουν βαρύ κόστος».

Το σενάριο υπογράφουν ο σκηνοθέτης και η Νορβηγίδα κινηματογραφίστρια Μόνα Φάστβολντ.

Στο καστ επίσης οι Γκάι Πιρς, Τζο Άλγουιν, Ράφι Κάσιντι, Στέισι Μάρτιν, Αλεσάντρο Νίβολα και Έμα Λερντ.

Σύμφωνα με το Variety, το «The Brutalist», που γυρίστηκε στη Βουδαπέστη και την Τοσκάνη την Άνοιξη του 2023 και κόστισε λιγότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια, θα κάνει πρεμιέρα στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 20 Δεκεμβρίου.