The Monkey: Από μια μικρή ιστορία του Στίβεν Κινγκ

Σε σκηνοθεσία Οζ Πέρκινς -ο οποίος έκανε φέτος την έκπληξη με το Longlegs- και πρωταγωνιστή τον ελληνικής καταγωγής Βρετανό ηθοποιό Θίο Τζέιμς.

«Για πολύ καιρό, δεν υπήρχε τίποτα. Αλλά μετά -εμφανίστηκε. Ένα θηρίο που δεν ήταν από αυτή τη Γη, που χτυπούσε αυτούς που το άξιζαν, αυτούς που δεν το άξιζαν και όλους τους άλλους. Όποιος το ελέγχει, ελέγχει τη ζωή και τον θάνατο…»

Όταν οι δίδυμοι Μπιλ και Χαλ βρίσκουν στη σοφίτα ένα παλιό παιχνίδι του πατέρα τους, μία κουρδιστή μαϊμού, αρχίζει μια σειρά από φρικτούς θανάτους. Τα δύο αδέλφια αποφασίζουν να πετάξουν το παιχνίδι και να συνεχίσουν τη ζωή τους, ενώ με τα χρόνια απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον. Όταν όμως αρχίσουν και πάλι οι μυστηριώδεις θάνατοι, ξανασμίγουν προκειμένου να βρουν έναν τρόπο για να καταστρέψουν οριστικά το παιχνίδι προτού πάρει τη ζωή των κοντινών τους προσώπων.

Μετά το θρίλερ «Longlegs» με τον Νίκολας Κέιτζ και την ανερχόμενη Μάικα Μονρό -την ταινία που έκανε φέτος την έκπληξη με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 108 εκατ. δολάρια- ο Αμερικανός σκηνοθέτης,  σεναριογράφος και ηθοποιός Οζ Πέρκινκς, γιος του πρωταγωνιστή του «Ψυχώ» Άντονι Πέρκινς, ξαναχτυπά με την ταινία τρόμου «The Monkey».

Το σενάριο βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα του Στίβεν Κινγκ που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Gallery το 1980 και αποτελεί μέρος της συλλογής διηγημάτων Skeleton Crew.

Στον διπλό ρόλο των διδύμων ο ελληνικής καταγωγής Βρετανός ηθοποιός Θίο Τζέιμς, ενώ ο Κρίστιαν Κόνβερι -ο πιτσιρικάς που γνωρίσαμε στη σειρά του Netflix «Sweet Tooth»- υποδύεται τους διδύμους σε μικρή ηλικία. Μαζί τους στο καστ η Τατιάνα Μασλάνι, ο Ελάιτζα Γουντ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ο Κόλιν Ο’Μπράιαν, ο Ρόαν Κάμπελ και η Σάρα Λέβι.

Ο Οζ Πέρκινς έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες The Blackcoat’s Daughter, I Am the Pretty Thing That Lives in the House, Gretel & Hansel, καθώς και ένα επεισόδιο της σειράς «The Twilight Zone».

Στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 21 Φεβρουαρίου 2025.

Με πληροφορίες από Deadline