Θεσσαλονίκη: Εκλεψαν τσαντάκι με διαμάντια από τουρίστα - Ζήτησαν 500 ευρώ για να τα πάρει πίσω

Οι δράστες εκβίαζαν το θύμα προκειμένου να του επιστρέψουν τα κλοπιμαία, αξίας περίπου 75.000 ευρώ.
Open Image Modal
Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν τσαντάκι με διαμάντια από τουρίστα - Ζήτησαν 500 ευρώ για να τα πάρει πίσω
Craig Hastings via Getty Images

Σκηνικό βγαλμένο από ταινία το περιστατικό που βίωσε τουρίστας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ βρισκόταν σε γνωστό εμπορικό κατάστημα της πόλης για ψώνια. Οι 3 δράστες έκλεψαν το τσαντάκι με τα διαμάντια του τουρίστα, την ώρα που εκείνος βρισκόταν στο δοκιμαστήριο. 

Το τσαντάκι του 54χρονου άνδρα με καταγωγή από το Ισραήλ περιείχε 3 δαχτυλίδια με λευκόχρυσο και διαμάντια και μια διαμαντένια αλυσίδα, η συνολική αξία των οποίων ενδεχομένως να υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.

Ο τουρίστας βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη για ολιγοήμερες διακοπές, ενώ οι δράστες ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του για να του επιστρέψουν τα κλοπιμαία, ζητώντας του 500 ευρώ.

Αυτό φαίνεται να ήταν και ένα από τα λάθη της σπείρας, καθώς η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη των δραστών και όπως έγινε γνωστό πρόκειται για έναν 45χρονο Ουκρανό, γνωστό στις αρχές, για έναν 44χρονο Αρμένιο και έναν 43χρονο Γεωργιανό.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε σε απολογία στον 4ο τακτικό ανακριτή.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή τους και επιστράφησαν στον κάτοχό τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ