Θεσσαλονίκη: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του ΑΠΘ - Επέμβαση της αστυνομίας (Βίντεο)

Οι φοιτητές ζήτησν τον λόγο από τον πρύτανη για τις υποδομές του ΑΠΘ, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της πτώσης του ασανσέρ στην Γ' φοιτητική εστία, στις 40 Εκκλησιές.
Open Image Modal
Ένταση στο ΑΠΘ
Typosthes

Ένταση επικράτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη, όταν μια ομάδα φοιτητών πλησίασε τον πρύτανη του ΑΠΘ και του αρνήθηκε την έξοδο από το κτίριο.

Ο πρύτανης, Χαράλαμπος Φείδας παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής, με τους φοιτητές να πληροφορούνται για την παρουσία του πρύτανη εκεί και να του εμποδίζουν την έξοδο από την αίθουσα.

Οι φοιτητές τον προσέγγισαν ζητώντας του τον λόγο για τις υποδομές στους χώρους του πανεπιστημίου και στις εστίες, που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση ενός ασανσέρ το βράδυ της Δευτέρας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και μέσα σε λίγη ώρα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του πρύτανη.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ακολούθησε ένταση κατά την οποία προέκυψαν 5 προσαγωγές.

Ο πρύτανης φυγαδεύτηκε με την συνδρομή της αστυνομίας, ενώ οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Φιλοσοφικής, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής παρουσίας στους χώρους του πανεπιστημίου.

(με πληροφορίες από Typosthess, thesstoday, thestival)