Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε πέντε νεαρούς για επίθεση σε σύνδεσμο οπαδών στον Εύοσμο

Οι κατηγορίες για τις οποίες αθωώθηκαν ομόφωνα.
Open Image Modal
Eurokinissi Sports

Πέντε οπαδοί του ΠΑΟΚ καταδικάστηκαν για την επίθεση σε σύνδεσμο του Άρη, τον οποίο φέρονταν ότι επιχείρησαν να κάψουν, τον Μάιο του 2019, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τους αθώωσε, ομόφωνα, για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσθείσα και σε απόπειρα ενώ τους έκρινε ενόχους για διατάραξη κοινής ειρήνης και για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στους τέσσερις επιβλήθηκε συνολική φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή. Ο πέμπτος καταδικάστηκε με συνολική φυλάκιση 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος και για παράνομη οπλοφορία γιατί κατείχε ένα μαχαίρι κατά τη σύλληψη του. Το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ενώ ανέστειλε τις ποινές τους, επί τριετία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία συμμετείχαν σε ομάδα περίπου εξήντα κουκουλοφόρων που εξαπέλυσαν την επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκε ένα άτομο το οποίο βρισκόταν μέσα στον σύνδεσμο. 

«Δεν προέκυψε από τις μαρτυρικές καταθέσεις να τούς είδε κανείς να πετάνε τις μολότοφ, ούτε αποδίδονται ευθέως στους κατηγορούμενους οι σωματικές βλάβες που περιγράφονται στο κατηγορητήριο» ανέφερε στην αγόρευσή του – που έγινε δεκτή από τους δικαστές – ο εισαγγελέας της έδρας.

Οι κατηγορούμενοι, σήμερα 27 έως 31 ετών, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, απολογούμενοι ότι δεν συμμετείχαν στην επίθεση.