Θλίψη για τον χαμό του Τζόρτζ Μπάλντοκ: Συγκινητικές αναρτήσεις από συμπαίκτες και ομάδες

Πρώην συμπαίκτες στην Σέφιλντ, συναθλητές στον Παναθηναϊκό, Ελληνες διεθνείς, προπονητές και ομοσπονδίες, όλοι αποχαιρετούν τον χαρισματικό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού που έφυγε τόσο πρόωρα.
|
Open Image Modal
Ο Γιώργος Τζαβέλας, πρώην συμπαίκτης του Μπάλντοκ στην Εθνική, συντετριμμένος έξω από το σπίτι του φίλου του.
Eurokinissi

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί. Ο Τζόρτζ Μπάλντοκ δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή και η είδηση του θανάτου του έχει συγκλονίσει την οικογένεια του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας.

 

 

Οι Έλληνες διεθνείς καλούνται να αγωνιστούν το βράδυ της Πέμπτης στο Γουέμπλεϊ, για τον αγώνα του Nations League, κόντρα στην Αγγλία. Το μυαλό όλων θα βρίσκεται αποκλειστικά στον συμπαίκτη τους, που έχασε την ζωή του στο σπίτι του στην Γλυφάδα.

Το αποψινό παιχνίδι θα είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στον πρώην Έλληνα διεθνή. Στο γήπεδο θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ελληνοβρετανού ποδοσφαιριστή, που έχει κοσμήσει με την παρουσία του τα βρετανικά γήπεδα και πιο πρόσφατα τα ελληνικά, με την μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό.

«Το όνομά μου είναι Γιώργος» ήταν τα πρώτα λόγια του Μπάλντοκ, όταν είχε πρωτοεμφανιστεί με τα χρώματα της Εθνικής και είχε συστηθεί στο ελληνικό κοινό.

«Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock» αναφέρει η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Μπάλντοκ γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά, μεγάλωσε και έζησε μεγάλες επιτυχίες με την Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ στην Αγγλία, όπως την άνοδο στα σαλόνια της Premier League. Ο κόσμος της Σέφιλντ είναι συντετριμμένος, καθώς για πολλούς ήταν ο αγαπημένος τους ποδοσφαιριστής.

«Η Sheffield United Football Club είναι σοκαρισμένη και με μεγάλη θλίψη όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην παίκτη, George Baldock. Ο αμυντικός άφησε τον σύλλογο το καλοκαίρι μετά από επτά χρόνια στο Bramall Lane και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους υποστηρικτές, το προσωπικό και τους συμπαίκτες του που φορούσαν μια ερυθρόλευκη φανέλα δίπλα του. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων όσων σχετίζονται με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκφράζονται στην οικογένεια και τους φίλους του Τζορτζ», αναφέρει στην ανάρτησή της η αγγλική ομάδα.

Το τελευταίο παιχνίδι του Μπάλντοκ έμελλε να είναι κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο του τριφυλλιού. Ο Έλληνας διεθνής αγωνίστηκε για 75 λεπτά στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό και χειροκροτήθηκε για τελευταία φορά από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, κατευθυνόμενος προς τον πάγκο της ομάδας.

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού συμμετέχει στο πένθος για τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Κουράγιο και δύναμη στους οικείους του», αναφέρει στην δημοσίευσή της στα social media η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αντίο στον παίκτη του Παναθηναϊκού είπε και η UEFA, στέλνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 31χρονου αθλητή.

«Εκ μέρους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κοινότητας, είμαστε βαθιά θλιμμένοι για τον θάνατο του αμυντικού του Παναθηναϊκού και της Ελλάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια είναι στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του».

Συγκλονισμένοι άπαντες στην Αγγλία

Ο Μπάλντοκ μπορεί να επέλεξε να αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στην Βρετανία. Βρετανικοί σύλλογοι όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ, η Έβερτον, η Σουόνσι, η Τσέλσι και πολλές ακόμα, στέλνουν συλλυπητήρια στην οικογένεια του παίκτη, τονίζοντας πόσο δυσάρεστη είδηση ήταν αυτή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Γιώργος ήταν κοντά σε πολλούς παίκτες μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα – τους αντιπάλους μας το βράδυ της Πέμπτης. Σκεφτόμαστε την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ σε σύλλογο και χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», η ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας.

Πρώην και συν συμπαίκτες του στην Σέφιλντ, τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδος αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στον Μπάλντοκ.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Φώτη Ιωαννίδη, του αρχηγού του Παναθηναϊκού που προέβη σε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Είμαστε όλοι πραγματικά συντετριμένοι και σοκαρισμένοι!
Ο George μας,ο συμπαίκτης μας,ο φίλος μας,ήταν και είναι οικογένεια μας…
Και όταν ένα μέλος χάνεται, ένα κομμάτι λείπει και θα λειπει για παντα.
Σε μια τέτοια στιγμη τα λόγια περισσεύουν…
Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τον πονο μας για την απώλεια του αδερφού μας.
Τζορτζ μας καλό ταξίδι…
Θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας…», ανέφερε η ανάρτηση του Ιωαννίδη.

Open Image Modal
Παντελής Χατζηδιάκος.
Instagram/pantelischat
Open Image Modal
Γκουστάβο Πογέτ.
Instagram/guspoyet8
Open Image Modal
Instagram/tommy.doyle8
Open Image Modal
σ
Instagram/RhianBrewster

«Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο…».

Το ελληνικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνούν την απώλεια του Μπάλντοκ. Ο 31χρονος έχει καταγράψει 219 συμμετοχές με την αγγλική Σέφιλντ και ήταν 12 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος.