Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ - Πέθανε ο θρυλικός Ντικέμπε Μουτόμπο

Ο πρώην αστέρας του NBA έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών.
Open Image Modal
Ο πρώην μπασκετμπολίστας του NBA Dikembe Mutombo γελάει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ανακοινώνοντάς τον ως έναν από τους 12 φιναλίστ του hall of fame class κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ενόψει του αγώνα μπάσκετ NBA All Star, στις 14 Φεβρουαρίου 2015, στη Νέα Υόρκη.
via Associated Press

Ο Ντικέμπε Μουτόμπο, βετεράνος παίκτης του μπάσκετ, Hall of Famer και ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του NBA, έφυγε από την ζωή την Δευτέρα σε ηλικία 58 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η οικογένεια του αποκάλυψε πριν από 2 χρόνια ότι ο Μουτόμπο υπεβλήθη σε θεραπείες στην Ατλάντα εξαιτίας όγκου στον εγκέφαλο. Το NBA ανακοίνωσε ότι ο Μουτόμπο έφυγε από την ζωή, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του.

«Ο Ντικέμπε Μουτόμπο ήταν ένας από τους καλύτερους μπλόκερς και ένας από τους καλύτερους αμυντικούς παίκτες στην ιστορία του NBA», ανέφερε ο Άνταμ Σίλβερ, Κομισάριος του NBA.

 

Ο γιγαντόσωμος πρώην αστέρας του NBA αγωνίστηκε για 18 σεζόν και φόρεσε τις φανέλες των Ντένβερ Νάγκετς, Ατλάντα Χόκς, Χιούστον Ρόκετς, Φιλαδέλφια 76rs και Νίκς. Είχε αναδειχθεί 8 φορές All Star, 4 φορές καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος και μέλος του Hall of Fame από το 2015. 

 

Το τελευταίο του παιχνίδι έλαβε χώρα την σεζόν 2008-2009 και μετά την απόσυρση από τα παρκέ, αφιέρωσε την ζωή του σε φιλανθρωπίες. Μιλούσε 9 γλώσσες και το 1997 ίδρυσε το Dikembe Mutombo Foundation, το οποίο έδωσε έμφαση στην βελτίωση της υγείας, της εκπαίδευσης και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων του Κονγκό, χώρα καταγωγής του μεγαλώσομου παίκτη.