Τοποθετούμε ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι μας κάθε βράδυ και το ξαναγεμίζουμε την επόμενη νύχτα, χωρίς πρώτα να το πλύνουμε; Μήπως έχουμε ένα αγαπημένο ποτήρι για να πίνουμε το νεράκι μας, το οποίο χρησιμοποιούμε για μέρες, χωρίς να μπούμε στον κόπο να το βάλουμε στο πλυντήριο πιάτων;
Κι όμως, παρόλο που το νερό δεν αφήνει οσμές, είναι απαραίτητο να πλένουμε τακτικά τα ποτήρια μας.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, αν δεν πλένουμε το ποτήρι μας σε ημερήσια βάση, κινδυνεύομε από έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, γνωστό ως Norovirus, ο οποίος προκαλεί εμετό και διάρροια και μπορεί να επιβιώσει σε ένα άπλυτο ποτήρι για διάστημα μεγαλύτερο από μια εβδομάδα.
Το να παραμένουμε καλά ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας, καθώς αυτό συνδέεται με τη μακροζωία και τον περιορισμό των προβλημάτων υγείας. Και παρόλο που σήμερα όταν διψάμε έχουμε ένα σωρό εναλλακτικές, το νερό εξακολουθεί να είναι η πιο υγιεινή επιλογή.
Ωστόσο, πέρα από το να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, είναι εξίσου σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι δεν εκθέτουμε τον οργανισμό μας σε επιβλαβή βακτήρια, επειδή χρησιμοποιούμε βρώμικα ποτήρια.
Είτε χρησιμοποιούμε επαναγεμιζόμενο μπουκάλι, είτε προτιμάμε να πίνουμε νερό από ένα κανονικό ποτήρι, το να μην πλένουμε τα σκεύη μας ανάμεσα στα γεμίσματα αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική, που δυστυχώς συνηθίζεται σε πολλά νοικοκυριά.
Όμως, ό,τι κάνουν οι πολλοί, δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι και το σωστό, καθώς αν χρησιμοποιήσουμε το ίδιο ποτήρι για μια εβδομάδα χωρίς να το πλύνουμε, επικίνδυνα βακτήρια θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στην επιφάνεια του γυαλιού. Ως εκ τούτου, αν επιθυμούμε να αποτρέψουμε τη συσσώρευση των παθογόνων μικροοργανισμών, είναι σημαντικό να πλένουμε τα ποτήρια μας συχνά, χρησιμοποιώντας μάλιστα και σαπούνι, όχι μόνο νερό.
Το να αφήνουμε ένα ποτήρι γεμάτο νερό έξω για πολλή ώρα είναι εξίσου επικίνδυνο
Ακόμα κι αν πλένουμε τακτικά το ποτήρι του νερού μας, το να αφήνουμε το νερό μας εκτεθειμένο στα βακτήρια που μεταφέρονται στον αέρα από τα σωματίδια της σκόνης, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μας μεταδώσει ασθένειες. Επομένως, αν δεν σκοπεύουμε να πιούμε το νεράκι μας αμέσως, καλύτερα να το φυλάμε σε ένα μπουκάλι - κατά προτίμηση γυάλινο - που κλείνει με καπάκι.
Πηγή: bestlifeonline