Τι ζώο είναι τελικά ο Γκούφυ της Disney - «Δεν είναι σκύλος» λέει ο άνθρωπος που του έδωσε φωνή

Συνήθως φοράει ζιβάγκο και γιλέκο, παντελόνι, παπούτσια, λευκά γάντια και ένα ψηλό καπέλο που αρχικά σχεδιάστηκε ως τσαλακωμένο φεντόρα.
Open Image Modal
Noam Galai via Getty Images

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο Γκούφ της Disney είναι σκύλος. Συνήθως φοράει ζιβάγκο και γιλέκο, παντελόνι, παπούτσια, λευκά γάντια και ένα ψηλό καπέλο που αρχικά σχεδιάστηκε ως τσαλακωμένο φεντόρα. 

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο Γκούφυ είναι σκύλος, Unilad.

Ο Γκούφυ είναι στενός φίλος του Μίκυ Μάους και του Ντόναλντ Ντακ και είναι ο πατέρας του Μαξ Γκούφ. Συνήθως χαρακτηρίζεται ως απελπιστικά αδέξιος και χαζός, αν και συχνά επιδεικνύει εξυπνάδα αλλά με τον δικό του εκκεντρικό τρόπο.

Τον Ιανουάριο του 1933, στο κυριακάτικο στριπ που σχεδίασε ο Φλόυντ Γκότφρεντσον, οι αναγνώστες αντίκρισαν τον Μίκυ να δέχεται στο σπίτι του τον φίλο του Ντίπι Ντόγκ, ο οποίος προσφέρεται να τον βοηθήσει να καθαρίσει το χιόνι από την αυλή του.

Σε λίγα χρόνια θα επισκιάσει τα μέλη του αρχικού καστ των στριπ και θα καταξιωθεί ως ο πιο πιστός φίλος του Μίκυ.

Ο Γκούφυ λοιπόν αρχικά ήταν ένας ένας χαρακτήρας που εξελίχθηκε από τον Ντίπι Ντόγκ. Το δεύτερο όνομα σαφώς είναι γραμμένο έτσι ώστε να θεωρήσουμε πως πρόκειται για σκύλο. Και η αλήθεια είναι πως η φιγούρα του δεν παραπέμπει πουθενά αλλού.

Ο Ντίπι Ντόγκ έκανε συνολικά έξι εμφανίσεις, αλλά το 1934 απέκτησε νέο όνομα «Γκούφυ» και έγινε μέρος του καστ. 

Αν τον συγκρίνουμε με τον σκύλο του Μίκυ, τον Πλούτο, δεν μοιάζει πολύ με τον σκύλο.

Ο Γκούφυ περπατά με δύο πόδια και μπορεί να μιλήσει, ενώ ο Πλούτο απλώς γαβγίζει και κινείται στα τέσσερα.

Λοιπόν, σύμφωνα με τον ηθοποιό Μπιλ Φάρμερ - η της φωνής του Γκούφυ -, όλοι όσοι πιστεύουμε ότι ο Γκούφυ είναι σκύλος κάνουμε λάθος.  

Ο Φάρμερ είπε: «Δεν είναι σκύλος».

«Ο Πλούτο είναι σκύλος, αλλά ο Γκούφυ φαίνεται να ανήκει στην οικογένεια των σκύλων με τον ίδιο τρόπο που ο λύκος δεν είναι σκύλος, αλλά ανήκουν επίσης στην οικογένεια των σκύλων. Νομίζω ότι το Canis Goofus είναι ο τεχνικός λατινικός όρος για το τι είναι ο Γκούφυ. Είναι απλά Γκούφυ.