Το σνακ που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον

Μια νέα έρευνα έχει να παρουσιάσει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Open Image Modal
skynesher via Getty Images
Happy mature man drinking juice while communicating with his wife on a patio.

Περίπου 145.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία. Είναι μια ασθένεια που οδηγεί σε τρέμουλο, βραδύτητα κίνησης και μυϊκή δυσκαμψία, τα οποία όλα επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που κυκλοφόρησε φέτος, οι άνθρωποι θα μπορούσαν σύντομα να μπορέσουν να αποτρέψουν την πάθηση κολατσίζοντας με ένα αλμυρό, προσιτό σνακ πότε πότε.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν στο παρελθόν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου της νόσου του Πάρκινσον, χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τώρα, χάρη σε αυτήν την ανακάλυψη, μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποια άλλα τρόφιμα και ποτά θα μπορούσαν να είναι ευεργετικά.

Η τροφή που θα μπορούσε να αποτρέψει την εμφάνιση της νόσου του Πάρκινσον

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα αντιοξειδωτικά στα φύκια, τα οποία συναντά κανείς στην ασιατική κουζίνα - ούτως ή αλλιώς ένα βολικό σνακ από μόνο του, - θα μπορούσαν να είναι ευεργετικά για όσους ανησυχούν για την εμφάνιση του Πάρκινσον.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του New Brunswick: «Η εμφάνιση της νόσου του Πάρκινσον συνδέεται με την αναδίπλωση της πρωτεΐνης α-συνουκλεΐνης.

″Ο  [συγγραφέας της έρευνας] δρ. Σοπέν και οι άλλοι συγγραφείς της εργασίας διαπίστωσαν ότι ένα εκχύλισμα από το καφέ φύκι Alaria esculenta μπορεί να αποτρέψει αυτή τη μετατροπή και, ως εκ τούτου, θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για την αποφυγή της εμφάνισης της νόσου ή την καθυστέρηση της εξέλιξής της.

Ο δρ Σοπέν τόνισε επίσης ότι αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να αυξήσει την κατανάλωση φυκιών στον δυτικό κόσμο, λέγοντας: «[Το φύκι] είναι κυρίως μια ασιατική ιστορία, με το περισσότερο από 97 τοις εκατό να παράγεται στην Κίνα, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη Δημοκρατία της Κορέας, την Ιαπωνία και τη Μαλαισία.

«Ας ελπίσουμε ότι, καθώς οι άνθρωποι στον δυτικό κόσμο συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τα οφέλη των φυκιών για αυτούς και το περιβάλλον, θα τα συναντάμε συχνότερα».

 

Οφέλη για την υγεία των φυκιών

Σύμφωνα με το BBC Good Food, τα φύκια θα μπορούσαν να προσφέρουν τα παρακάτω οφέλη για την υγεία μας:

  • Είναι πλούσια σε ιώδιο, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του θυρεοειδούς
  • Μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς
  • Μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του εντέρου
  • Μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού
  • Μπορούν να εξισορροπήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2