Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης σηκώνει αυλαία

«Στα σκαριά» βιβλιοθήκη κι αναγνωστήριο στη νέα παραλία της πόλης.
Open Image Modal
Στη νέα παραλία θα διεξαχθεί το 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
thesstoday.gr

Με αφιέρωση στα Κυπριακά γράμματα και ποίηση «σηκώνει αυλαία» από αύριο, Παρασκευή 5 Ιουλίου, το 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στην νέα παραλία.

Από τις 5 έως τις 21 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 400 εκδοτικών οίκων, βιβλιοπωλείων και συγγραφέων, η μεγάλη γιορτή καλεί τους Θεσσαλονικείς αλλά και επισκέπτες της πόλης στα περίπτερα του Φεστιβάλ αλλά και στις καθημερινές εκδηλώσεις μπροστά στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου στην αίθουσα νερού του δημαρχείου, ο πρόεδρος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και τα  μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας μίλησαν για το πλούσιο πρόγραμμα  του φεστιβάλ αλλά και την βαθιά σχέση Ελλάδας- Κύπρου για τον αγώνα του 74 που στιγμάτισαν τον Ελληνισμό.

«Είναι υποχρέωση να συνδέσουμε την Κύπρο με τη Θεσσαλονίκη, με τα κυπριακά γράμματα, τον αγώνα του 74 που ο Κυπριακός ελληνισμός βρέθηκε σε άσχημες στιγμές. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι μια προσφορά στον αγώνα αυτό. Στις 17 Ιουλίου θα γίνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στην κυπριακή ποίηση με τίτλο ‘Δεν Ξεχνώ’», επεσήμανε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Γάκης επεσήμανε πως το φεστιβάλ βιβλίου, ως ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού το βιβλιόφιλων κοινού με τους συγγραφείς και τους εκδότες συμβάλλοντας με καθοριστικό τρόπο στην διάδοση του ελληνικού βιβλίου και αποτελώντας κάθε χρόνο πόλο έλξης για τους θεσσαλονικείς όσο και για τους επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Open Image Modal
Η αφίσα του 43ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
thesstoday.gr

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Στα σκαριά» βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο στη νέα παραλία

Μια βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο με θέα την νέα παραλία εντάσσει στον σχεδιασμό του ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το νέο εγχείρημα πρόκειται να στεγαστεί σε ένα από τα δυο περίπτερα Πολιτισμού στον άξονα της παραλίας, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Γάκης.

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ Βιβλίου, ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για έναν χώρο που θα φέρει κοντά τους λάτρεις του βιβλίου αλλά και όχι μόνο.

«Για τις περιόδους που έχει πολλή κίνηση η παραλία, ονειρευόμαστε δίπλα στο πράσινο να υπάρχουν καθίσματα, να έρχεται κάποιος να παίρνει το βιβλίο του, να διαβάζει, να συνευρίσκεται με άλλους ανθρώπους που διαβάζουν και να δημιουργούνται μικρές κοιτίδες προβληματισμού και αναζήτησης.

Είναι στον άμεσο σχεδιασμό μας προσπαθούμε μα βρούμε λύσεις χορηγικές έχουμε ενδιαφέρον. Υπάρχει ήδη η στήριξη του Οίκου Εκδοτών», ανέφερε.

 Ιnfo:

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ, από 5-21 Ιουλίου

ΠΗΓΗ: thesstoday.gr