Το Πάσχα των Καθολικών ανά τον κόσμο – Δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου για την Ανάσταση

Φωτογραφικό υλικό από τις λειτουργίες σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Μοναχικά πέρασαν οι Καθολικοί όλου του κόσμου την σημερινή μέρα, κατά την οποία γιορτάζουν το Πάσχα. Οι εκκλησίες θα ήταν, υπό άλλες συνθήκες, γεμάτες από πιστούς που σπεύδουν κάθε χρόνο να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία και τις καθιερωμένες τελετές. Ωστόσο, οι λατρευτικοί χώροι ήταν σχεδόν έρημοι λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.

Λίγοι άνθρωποι προσκυνούσαν έξω από τις κλειστές θύρες των ναών, ενώ άλλοι έψελναν μαζί τους προσπαθώντας να ακολουθήσουν τα λόγια που άκουγαν, για πρώτη φορά, έξω από την εκκλησία. 

Σανγκάη

Open Image Modal
Καθολικό Πάσχα στην Σανγκάη
REUTERS

Φιλιππίνες

Open Image Modal
Λειτουργία στις Φιλιππίνες
Reuters

Βιετνάμ

Open Image Modal
Μετά την λειτουργία στο Χανόι, Βιετνάμ
REUTERS

 Πορτογαλία

Open Image Modal
Λειτουργία στην Πορτογαλία
Reuters

Δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου για την Ανάσταση εν μέσω πανδημίας

Open Image Modal
Πάπας Φραγκίσκος
Reuters

Τη λειτουργία του Πάσχα των Καθολικών τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό. Ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε στη δοκιμασία της πανδημίας του κορονοϊού και στα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Στο μήνυμά του για το Πάσχα των Καθολικών στη συγκυρία της πανδημίας ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι «ο Χριστός που αναστήθηκε σημαίνει ελπίδα για όσους υποφέρουν, ακόμη, λόγω της πανδημίας, για τους αρρώστους και για όσους έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο. Ο Κύριος ας τους προσφέρει παρηγοριά και ας στηρίξει το έργο γιατρών και νοσοκόμων».

Open Image Modal
Λειτουργία από τον Πάπα Φραγκίσκο
Reuters

Σε ό,τι αφορά, δε, το δικαίωμα πρόσβασης στα εμβόλια, ο Ποντίφηκας πρόσθεσε:

«Όλοι, και ιδίως οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι, χρειάζονται βοήθεια και δικαιούνται να λάβουν τις αναγκαίες θεραπείες. Κάτι που γίνεται ακόμη σαφέστερο την περίοδο αυτή, κατά την οποία καλούμαστε όλοι να καταπολεμήσουμε την πανδημία. Μια περίοδο στην οποία τα εμβόλια αποτελούν ένα απαραίτητο μέσο στον αγώνα αυτό. Στο πνεύμα ενός «διεθνισμού των εμβολίων» καλό είναι, κατά συνέπεια, όλη η διεθνή κοινότητα να καταβάλει κοινή προσπάθεια ώστε να ξεπερασθούν οι καθυστερήσεις στην παράδοση των σκευασμάτων αυτών και να γίνουν κτήμα όλων, με ιδιαίτερη αναφορά στις ασθενέστερες οικονομικά χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters