Το πιάτο της ημέρας: Κλαμπ σάντουιτς με τυρί τσένταρ, κύμινο και πιπεριές χαλοπένιο

Το πιο «ιντριγκαδόρικο» κλαμπ που έχουμε δοκιμάσει.
Open Image Modal

Αυτή τη φορά δεν θα μαγειρέψουμε περνώντας ώρα στην κουζίνα. Ούτε θα αναλωθούμε σε ψαγμένες συνταγές. Θα φτιάξουμε κάτι απλό. Σάντουιτς. Άλλωστε το Σαββατοκύριακο ενδείκνυται περισσότερο για εξόρμηση στο σούπερ μάρκετ και προμήθεια υλικών, που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε κάτι ποιο ευφάνταστο για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Στο πιάτο της ημέρας που προτείνουμε, θα μπορούσαμε να αποδώσουμε τον τίτλο «λιτό φαγητό» όπως έλεγε και το μενού στο σχολείο κάθε Τετάρτη.

Απολαμβάνουμε λοιπόν, ένα διαφορετικό κλαμπ σάντουιτς. Συνοδοιπόροι μας σε αυτή την δημιουργία το μπέικον, το τυρί τσένταρ παρέα με τυρί κρέμα και μία κίνηση ματ, της τελευταίας στιγμής όπως θα λέγαμε:προσθέτουμε κύμινο και πιπερίες χαλοπένιο. Και κάπως έτσι θα μετατρέψουμε το δημιούργημά μας στο πιο «ιντριγκαδόρικο» κλαμπ που έχουμε δοκιμάσει.

Καλή όρεξη.

Υλικά

200 γρ. τυρί κρέμα

1-2 πιπεριές χαλοπένιο κομμένες σε ροδέλες

1/2 κ.γ. κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο

40 γρ. βούτυρο

8 φέτες ψωμί

300 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

8 φέτες μπέικον

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τις πιπεριές, το κύμινο και το σκόρδο.

Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.

Αλείφουμε βούτυρο μόνο στην μία πλευρά από τις φέτες ψωμί που έχουμε.

Τώρα γυρνάμε ανάποδα τέσσερις από τις φέτες που μόλις βουτυρώσαμε και απλώνουμε το μείγμα από το μπολ που ετοιμάσαμε.

Συμπληρώνουμε με τυρί τσένταρ και μπέικον που έχουμε τσιγαρίσει.

Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες τέσσερις φέτες με το βούτυρο προς την έξω  πλευρά.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε τα σάντουιτς μας και από τις δύο πλευρές για τέσσερα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και το τυρί στην μέση να λιώσει.

Το αφαιρούμε από το τηγάνι.

Τοποθετούμε το ένα τοστ πάνω στο άλλο και κόβουμε σε τρίγωνα.

Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες τα τοστ μας.

Tip

Σερβίρουμε με τσιπς εκτός αν έχουμε όρεξη να τηγανίσουμε πατάτες.

Έχουμε δίπλα μας άφθονο ρολό χαρτί κουζίνας.

Αφαιρούμε τα σπόρια από τις χαλοπένιο αν θέλουμε να μειώσουμε την ένταση.

Πηγή: The Guardian