Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης της επίθεσης στην ΤΑΙ: «Μέλος του ΡΚΚ»

Τι ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας
Open Image Modal
Στιγμιότυπο από βίντεο
DHA via Sky News

Ο ένας εκ των δύο δραστών της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ (TUSAS) στο Καραμανκαζάν, κοντά στην Άγκυρα, την Τετάρτη, ταυτοποιήθηκε, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, είναι ο Αλί Ορέκ, με κωδική ονομασία «Ρότζερ», μέλος του ΡΚΚ. Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση της γυναίκας.

Στο πλαίσιο της επίθεσης, που οι αρχές χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική, στοχεύθηκε η είσοδος των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα μια βίαιη σύγκρουση μεταξύ των επιτιθέμενων και δυνάμεων ασφαλείας. Ο Γερλίκαγια έδωσε συλλυπητήρια για τα νεκρά μέλη του προσωπικού ασφαλείας και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

 

 

Σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως «ο προδότης ταυτοποιήθηκε ως Αλί Ορέκ, με κωδικό όνομα Ρότζερ, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ. Οι προσπάθειες ταυτοποίησης της γυναίκας τρομοκράτη είναι σε εξέλιξη. Για άλλη μια φορά εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρές μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καμία τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να μας πτοήσει, δεν μπορεί να εκφοβίσει το πολύτιμο έθνος μας». Υπενθυμίζεται πως στην επίθεση σκοτώθηκαν 5 άτομα και τραυματίστηκαν 22.

 

 

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, έλαβαν χώρα αεροπορικά πλήγματα από πλευράς της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ εναντίον στόχων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία. Όπως αναφέρθηκε, χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις στρατιωτικού χαρακτήρα, καθώς και πληροφοριών, ενέργειας, υποδομών, επιμελητείεας και αποθήκευσης πυρομαχικών.