«Τοξικές», χυδαίες ανώνυμες επιστολές τρομοκρατούν επί χρόνια τους κατοίκους χωριού στο Αν. Γιόρκσιρ

Το σκηνικό θυμίζει τις σκανδαλώδεις επιστολές που έπληξαν το Λιτλχάμπτον το 1920 και ενέπνευσαν την ταινία "Wicked Little Letters", με την Ολίβια Κόλμαν.
Open Image Modal
Shiptonthorpe UK
Facebook

Ένα «σκοτεινό, τοξικό σύννεφο» πλανάται πάνω από ένα χωριό του Ανατολικού Γιορκσάιρ στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τα τελευταία δύο έτη ανώνυμες επιστολές άκρως υβριστικού, προσβλητικού περιοχομένου έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους, αναγκάζοντας μάλιστα ορισμένους που ζούσαν εκεί να μετακομίσουν, όπως δήλωσαν οι ίδιοι. 

Οι «προσωπικές, άσεμνες και στοχευμένες» επιστολές έχουν προκαλέσει αναστάτωση και φόβο στο ήσυχο χωριουδάκι Σίπτονθορπ τα τελευταία δύο χρόνια, αφήνοντας τους κατοίκους ανήμπορους να γνωρίζουν ποιον μπορούν να εμπιστευτούν.

Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σχετικά με τις προσβλητικές επιστολές, οι οποίες δεν περιέχουν συγκεκριμένες απειλές, αλλά περιελάμβαναν την κατάρα να πάθει καρκίνο ένας κάτοικος. 

Το σκηνικού τρόμου θυμίζει τις σκανδαλώδεις επιστολές που έπληξαν το Λιτλχάμπτον, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στο Σάσεξ, την άνοιξη του 1920 - οι οποίες μάλιστα συζητήθηκαν μέχρι και στη Βουλή των Κοινοτήτων ενώ ενέπνευσαν και μια δραματική κωμωδία εποχής, το “Wicked Little Letters” (σ.σ Μικρά Πρόστυχα Γράμματα), με πρωταγωνίστρια την Ολίβια Κόλμαν.

 

 

Μια γυναίκα δήλωσε στο BBC ότι έμεινε «άναυδη» όταν έλαβε μια επιστολή τον Δεκέμβριο του 2022 η οποία την κατηγορούσε ότι χρησιμοποίησε σεξουαλικές χάρες προκειμένου να γίνει δημοτική σύμβουλος.

«Ήταν χυδαίο, το έσκισα, δεν μπορούσα να πιστέψω από πού προερχόταν ή γιατί το έλαβα», είπε. «Με κατηγορούσε για κάτι που θα μπορούσες να αποκαλέσεις ως γυναίκα χαλαρών ηθών. Έλεγε ότι ο μόνος τρόπος για να ανέλθω στην πολιτική θα ήταν να κάνω απερίγραπτα πράγματα στους άνδρες».

Ο ανώνυμος συντάκτης της επιστολής υποστήριζε ότι η γυναίκα θα πρέπει «να βγει στο βοσκοτόπι του Beverley Westwood μαζί με τις υπόλοιπες αγελάδες», είπε στο BBC.

Η γυναίκα έλαβε συνολικά τέσσερις επιστολές και τις κατήγγειλε στην αστυνομία, η οποία δήλωσε ότι διεξήγαγε έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης του υλικού καμερών κλειστού κυκλώματος, αλλά δεν μπόρεσε να εξακριβώσει ποιος ήταν ο δράστης.

Έχουν επίσης σταλεί επιστολές στον σύντροφο της ίδιας γυναίκας, καλώντας τον να την εμποδίσει να «παρεκκλίνει». Ο ίδιος δήλωσε: «Φοβήθηκα. Ανησυχούσα μήπως κάποιος την πλησιάσει, επειδή δεν ήξερα ποιος άλλος είχε γνώση αυτής της επιστολής».

Σε μια άλλη επιστολή που είδε το BBC, ο ανώνυμος συντάκτης καταριόταν έναν χωρικό: «Ελπίζω να σε βρει ο καρκίνος».

Ένας κάτοικος του Σίπτονθορπ δήλωσε ότι ορισμένοι εγκατέλειψαν το χωριό, το οποίο φιλοξενεί 500 άτομα, εξαιτίας των επιστολών. Ο ίδιος είπε: «Ένα τοξικό σύννεφο πλανάται πάνω από το Σίπτονθορπ. Είναι ένα πανέμορφο χωριό με υπέροχους ανθρώπους, αλλά κάποιος έχει φέρει δηλητήριο στην κοινότητά μας».