Τραγωδία στη Χαλκιδική: «Ο Δήμος Κασσάνδρας έχει την ευθύνη λειτουργίας του λούνα-παρκ»

Το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει ότι η μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου και τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος.
|
Open Image Modal
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Το Δήμο Κασσάνδρας θεωρεί υπεύθυνο το υπουργείο Ανάπτυξης για την χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ, μετά τον τραγικό θάνατο του 19χρονου.

Αυτό ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με το τραγικό δυστύχημα σε λούνα-παρκ στη Χαλκιδική αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε λούνα-παρκ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.

Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».