Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Νεκρά μικρά παιδιά μετά από φωτιά σε σχολικό λεωφορείο

Από το φλεγόμενο λεωφορείο κατάφεραν να βγουν σώα 16 παιδιά και 3 δάσκαλοι.
Open Image Modal
Οι διασώστες κρατούν ένα λευκό πανί για να καλύψουν τη σορό ενός θύματος μέσα σε ένα λεωφορείο που έπιασε φωτιά, που μετέφερε νεαρούς μαθητές με τους δασκάλους τους, στα προάστια της Μπανγκόκ, Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024.
via Associated Press

Τραγική έκβαση είχε η σχολική εκδρομή ενός δημοτικού σχολείου στην Ταϊλάνδη. Το λεωφορείο που μετέφερε δεκάδες παιδιά δημοτικού, έπιασε φωτιά, εξαιτίας ενός τρακαρίσματος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για τουλάχιστον 20 νεκρούς.

Το περιστατικό συνέβη λίγο έξω από την Μπανγόνγκ, πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 22 παιδιά και 3 δάσκαλοι θεωρούνται αγνοούμενοι.

Οι αρχές αναφέρουν ότι εντόπισαν 10 σορούς μέσα στο λεωφορείο. Φωτογραφίες δείχνουν το λεωφορείο εντελώς κατεστραμένο από την φωτιά. Οι διασώστες λένε πως είναι αδύνατο να εισέλθουν εντός του λεωφορείου λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Ο Υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης, Suriyahe Juangroongruangkit, τόνισε ότι το λεωφορείο κινούνταν με φυσικό αέριο.

«Είναι ένα τραγικό περιστατικό», είπε ο κ. Suriyahe. «Το Υπουργείο πρέπει να βρει ένα μέτρο και αν είναι δυνατόν να απαγορεύσει τέτοιου είδους οχήματα να κινούνται αυτόν τον τύπο καυσίμου, λόγω του ότι είναι πολύ επικίνδυνο», πρόσθεσε.

Η Ταϊλανδέζα πρωθυπουργός, Paetongtarn Shinawatra ανέφερε «Σαν μητέρα θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου οδύνη στις οικογένειες όσων χάθηκαν».

«Η κυβέρνηση θα αναλάβει όλα τα ιατρικά κόστη και θα αποζημιώσει τις οικογένειες όσων χάθηκαν», είπε.

Το λεωφορείο κινούνταν σε έναν αυτοκινητόδρομο στην Μπανγκόνγκ όταν έσκασε ένα λάστιχο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πρόσκρουση στις διαχωριστικές μπάρες, ανέφερε ένας διασώστης σε τοπικό τηλεοπτικό μέσο.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι ηλικίες των παιδιών που ήταν εντός του σχολικού λεωφορείου, αλλά το σχολείο έχει παιδιά από 3 έως 15 ετών.

Η Ταϊλάνδη έχει ένα από τα χειρότερα οδικά πρωτόκολα ασφαλείας στον κόσμο, με επικίνδυνα οχήματα και κακή οδηγική συμπεριφορά, μετρώντας πολλούς θανάτους στην άσφαλτο σε ετήσια βάση.

Πηγή: BBC