Τρέϊσι Όττο: Το «θα σας σκοτώσω» του πρώην, η επίθεση με όπλο και η παρουσία στο Παρίσι

Η Αμερικανίδα αθλήτρια γλύτωσε από θαύμα, ενώ ο πρώην σύντροφος καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκισης.
Open Image Modal
Η Αμερικανίδα Τρέϊσι Όττο.
instagram/tracy_otto

Η Όττο απλώς έτρωγε το γεύμα της όταν έμεινε έκπληκτη μαθαίνοντας από τις ειδήσεις ότι επιλέχθηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η 28χρονη αθλήτρια θα εκπροσωπήσει την αμερικανική ομάδα της τοξοβολίας στο Παρίσι και θα αγωνιστεί τόσο στα μεικτά παιχνίδια όσο και στα ατομικά.

Όπως δήλωσε στο BBC: «Είναι τόσο όμορφο. Από το κρεβάτι του θανάτου, τώρα στους Παραολυμπιακούς, είναι ένα τρελό ταξίδι. Νιώθω περήφανη για εμένα και για την ομάδα μου». Χωρίς καμία δόση υπερβολής, η Όττο βρέθηκε σε τραγική θέση πριν 5 χρόνια, όταν δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τον πρώην σύντροφο.

Αυτός την άφησε παράλυτη από το στήθος και κάτω, ενώ με τα χέρια μπορούσε να κάνει μικρές κινήσεις μόνο. Πλέον δεν ιδρώνει ποτέ και το σώμα της δεν μπορεί να ρυθμίσει σωστά την θερμοκρασία του.

«Θα σας σκοτώσω και τους δύο», φώναζε ο πρώην σύντροφος

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Όττο χώρισε με τον «φίλο» της. Ένα μήνα πριν συνελήφθη επειδή της επιτέθηκε στο σπίτι τους στο Riverview, της Φλόριντα. Η Όττο αποφάσισε να προχωρήσει στη ζωή της και γνώρισε κάποιον άλλο.

«Μόλις είχα αρχίσει να μιλάω στον Ρίκι με τον οποίο γνωριστήκαμε στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 και βγήκαμε μερικά ραντεβού. Με τον πρώην είχαμε τελειώσει, τον έδιωξα, του είπα να φύγει, μάζεψε όλα τα πράγματα, έφυγε και εγώ άλλαξα όλες τις κλειδαριές του σπιτιού. Όλα είχαν τελειώσει», ανέφερε η Όττο στο BBC.

«Τη νύχτα εκείνη, στις 24 Οκτωβρίου, είχαμε άλλο ένα ραντεβού και πέσαμε στο κρεβάτι. Θυμάμαι ότι στριφογύριζα, ένιωθα άνετα στο κρεβάτι και γρήγορα κοιμήθηκα. Τότε, εντελώς ξαφνικά άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και είδα έναν φακό στο πρόσωπό μου. Ήμουν τόσο μπερδεμένη», περιέγραψε η Όττο.

«Άκουσα την φωνή του και συνειδητοποίησα ότι ήταν ο πρώην μου. Είχε παρκάρει μπροστά από το σπίτι, έκανε τον γύρο και κοίταξε από το παράθυρο του δωματίου. Εμείς κοιμόμασταν και εκείνος πήγε και αγόρασε ένα αεροβόλο όπλο».

«Στη συνέχεια γύρισε πίσω στο σπίτι, εισέβαλε μέσα και μας ξύπνησε φωνάζοντας να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Μας έλεγε ότι θα μας σκοτώσει και ότι εάν δεν αυτοκτονήσει θα καλέσει ο ίδιος την αστυνομία. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα», τόνισε η Αμερικανίδα αθλήτρια.

Ο δράστης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, χτύπησε πολλές φορές την Όττο προτού πυροβολήσει δύο φορές στο πρόσωπο τον Riessle και τον μαχαιρώσει στην πλάτη. Αμέσως μετά πυροβόλησε και μαχαίρωσε την Όττο, αφήνοντάς την παράλυτη.

Ο δράστης θεώρησε ότι σκότωσε τα δύο θύματα και στην συνέχεια τηλεφώνησε στην αστυνομία παραδεχόμενος τις πράξεις του. Τον Ιανουάριο του 2023 αποδείχθηκε ένοχος για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αρκετές ακόμα κατηγορίες, ενώ καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκιση.

Η στροφή της Όττο στον αθλητισμό

Τα προβλήματα που απέκτησε η Αμερικανίδα έπειτα από την επίθεση ήταν πολλά και σημαντικά. Η Όττο δεν ιδρώνει πλέον και το σώμα της δεν μπορεί να ρυθμίσει σωστά την θερμοκρασία. Η 28χρονη δεν πρέπει να εκτίθεται για πολύ ώρα στον ήλιο και αυτό είναι κάτι που της δημιουργεί δυσκολίες στην προπόνηση.

«Αν καθίσω στον ήλιο, κάνοντας προπόνηση για παράδειγμα, το σώμα μου και η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει υπερβολικά, οπότε πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν θα υπερθερμανθώ ούτε ότι θα πάθω θερμοπληξία».

Η Όττο ήθελε να επιστρέψει σε μία καθημερινότητα στην οποία θα είχε ενεργή συμμετοχή και για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να ενταχθεί σε κάποιο άθλημα, στο οποίο θα μπορούσε να ανταποκριθε. 

«Όπως σκεφτόμουν είπα γιατί όχι τοξοβολία; Έκανα μια έρευνα και ανακάλυψα κάποια εναλλακτικά μαθήματα τοξοβολίας στην περιοχή μου. Μία εβδομάδα αργότερα έριξα για πρώτη φορά», είπε η Όττο.

«Η απελευθέρωσή μου (εννοεί στην ρίψη) είναι προσαρμοσμένη. Στον καρπό μου έχω δεμένο ένα ηλεκτρικό καλώδιο που ανεβαίνει πάνω από το καπέλο μου. Αυτό έχει έναν μηχανισμό ηλεκτρικού τύπου, τον οποίο σφίγγω με τα δόντια μου όταν είμαι έτοιμη να ρίξω» αναφέρει.

«Η ζωή μου είναι πλέον πιο όμορφη από ποτέ, χρωματιστή και γεμάτη αγάπη και πολλά χαμόγελα», είπε κλείνοντας η 28χρονη αθλήτρια της τοξοβολίας.

Πηγή: BBC