Τρίαθλο: Δύο αθλητές έχασαν τη ζωή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία

Από Βρετανία και Μεξικό. Τί λενε οι διοργανωτές για τα αίτια των θανάτων τους.
Open Image Modal
Elena Popova via Getty Images

Δύο αθλητές, ο ένας από τη Βρετανία και ο άλλος από το Μεξικό (79 ετών), έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη κατά την πρώτη ημέρα των τελικών του πρωταθλήματος τριάθλου  στην νότια Ισπανία, και οι δύο αγωνιζόμενοι στην ηλικιακή κατηγορία των βετεράνων, ο ένας κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και ο άλλος κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, ανακοίνωσε το World Triathlon.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 57χρονος Βρετανός και ο 79χρονος Μεξικανός υπέστησαν καρδιακή ανακοπή με διαφορά λίγο λεπτών. Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τις ταυτότητές του.

Η ανακοίνωση του World Triathlon

«Με βαθιά θλίψη ενημερώνουμε ότι δύο συμμετέχοντες (ένας από το Μεξικό και ένας από τη Μεγάλη Βρετανία) έχασαν τη ζωή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου που διεξάγεται σήμερα, 17 Οκτωβρίου. Εκφράζουμε βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τις Εθνικές Ομοσπονδίες και όλη την οικογένεια του τριάθλου. Το Παγκόσμιο Τρίαθλο, η Ισπανική Ομοσπονδία και η LOC βρίσκονται σε επαφή με τις οικογένειες και τις Εθνικές τους Ομοσπονδίες για να παράσχουν όλη τη στήριξη που απαιτείται σε αυτές τις δύσκολες και θλιβερές στιγμές».

Το Τορρεμολίνος, δυτικά της Μάλαγα, φιλοξενεί τη διοργάνωση από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, με περισσότερους από 5.500 τριαθλητές από περισσότερες από 80 χώρες να συμμετέχουν.

 

Σύμφωνα με πηγές της διοργάνωσης, το περιστατικό συνέβη γύρω στις τέσσερις το απόγευμα (τοπική ώρα), όταν οι δύο τριαθλητές της κατηγορίας Βετεράνων, η οποία περιλαμβάνει αγώνα απόστασης 750 μέτρων κολύμβησης, αγώνα 20 χιλιομέτρων ποδηλασίας και πέντε χιλιομέτρων τρέξιμο, με διαφορά λίγων λεπτών, σωριάστηκαν στο έδαφος. Ο Μεξικανός πέθανε ενώ κολύμπαγε και ο Βρετανός ενώ έτρεχε.  

Οι διοργανωτές των τελικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τριάθλου 2024 ανέφεραν ότι κανένας από τους δύο θανάτους δεν οφείλεται σε ατύχημα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που παρακολουθούσαν τους αγώνες δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να σώσουν τη ζωή τους. Και οι δύο πέθαναν ακαριαία, αφού υπέστησαν καρδιακή προσβολή, αν και η νεκροψία -που θα διενεργηθεί στο Ινστιτούτο Νομικής Ιατρικής στη Μάλαγα- θα πρέπει να το επιβεβαιώσει.

Πηγή: Reuters, Cadena Ser