Τσίπρας: Διαγράφεται «προοπτική λύσης» για το ονοματολογικό της πΓΔΜ

Τσίπρας: Διαγράφεται «προοπτική λύσης» για το ονοματολογικό της πΓΔΜ
Open Image Modal
Eurokinissi

Διαγράφεται «προοπτική λύσης» για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ΣΕΒ. Προσδιορίζοντας τον ρόλο της Ελλάδας «ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας τόσο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια» ο πρωθυπουργός έφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα την «προοπτική λύσης που διαγράφεται στην δύσκολη αλλά αναγκαία διαπραγμάτευση με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. 

Μια διαπραγμάτευση που χειριστήκαμε και συνεχίζουμε να χειριζόμαστε με αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού. Αλλά και με αποφασιστικότητα και πίστη στην αναγκαία λύση».

«Είναι ακριβώς αυτή η στάση μας που διαμορφώνει μια νέα εικόνα για την Ελλάδα διεθνώς και ενισχύει το ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή που στροβιλίζεται σε μια δύνη παράλληλων κρίσεων», πρόσθεσε, κάνοντας ευθεία αναφορά στις εξελίξεις στην Ιταλία και την Τουρκία. 

«Μόνο μια κυβέρνηση που δεν άγεται και φέρεται από τους εσωκομματικούς διαγκωνισμούς, που δεν υπολογίζει το βραχυπρόθεσμο πολιτικό κόστος μπορεί να λάβει θαρραλέες αποφάσεις και να αλλάξει την εικόνα της χώρας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Φτερό στον άνεμο» η ΝΔ

Χωρίς να κάνει ονομαστική αναφορά στην ΝΔ ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση «φτερό στον άνεμο. «Αυτό ακριβώς κάναμε όλο αυτό το διάστημα σε αντίθεση με όσους σαν το φτερό στον άνεμο πετούν από εδώ και από κει. Και προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά ακραίων ιδεολογικών και πρακτικών», είπε και πρόσθεσε: «εμείς χωρίς περιστροφές τοποθετηθήκαμε και δουλέψαμε υπέρ της λύσης. Γιατί έτσι πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε την πρωταγωνιστική θέση της χώρας στα Βαλκάνια. Κάτι που θα έχει ευρύτερες ευεργετικές συνέπειες όχι μόνο στη γεωπολιτική σκακιέρα αλλά και στον τομέα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική ανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων. Μια νέα προοπτική συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής μας. Και θα ανακόψει ταυτόχρονα βλέψεις οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας άλλων δυνάμεων, όπως της Τουρκίας για παράδειγμα».