Τζουντ Λο και Νίκολας Χουλτ στο «The Order»: Η αληθινή ιστορία

Πώς ένας πράκτορας αποκάλυψε την οργάνωση του Αμερικανού νεοναζί Ρόμπερτ Τζέι Μάθιους.

Δόθηκε στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ του «The Order» με πρωταγωνιστές τον Τζουντ Λο και τον Νίκολας Χουλτ. Η ταινία, που υπογράφει ο Αυστραλός σκηνοθέτης Τζάστιν Κουρζέλ, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε ένα παρατεταμένο standing ovation που ξεπέρασε τα επτά λεπτά.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η υπόθεση διαδραματίζεται το 1983 στο Αϊντάχο και ακολουθεί έναν πράκτορα του FBI -Τζουντ Λο- ο οποίος συνειδητοποιεί ότι πίσω από μία σειρά βίαιων ληστειών τραπεζών και κλοπών αυτοκινήτων που προσπαθεί να εξιχνιάσει, βρίσκονται τα μέλη μίας ομάδας Αμερικανών νεοναζί, με αρχηγό τον Ρόμπερτ Τζέι Μάθιους (1953-1984), ο οποίος θέλει να χρηματοδοτήσει μεγάλης κλίμακας εγχώριες τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο την ανατροπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η ιστορία, η οποία κορυφώνεται με μια αιματηρή αναμέτρηση του FBI και της οργάνωσης που ονομαζόταν The Order, βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα που περιγράφονται στο βιβλίο The Silent Brotherhood (1989) των Kevin Flynn και Gary Gerhardt. 

Όπως είχε αποκαλύψει ο Χουλτ στη Βενετία, τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες των γυρισμάτων δεν μιλούσαν με τον Τζουντ Λο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν απόσταση μεταξύ τους για τους ρόλους, ενώ ο Λο είχε δηλώσει από την πλευρά του, ότι ο σκηνοθέτης του είχε αναθέσει να ακολουθεί τον Χουλτ για μια μέρα χωρίς να το γνωρίζει ο συμπρωταγωνιστής του. 

Στο καστ επίσης οι Τάι Σέρινταν, Τζέρνι Σμόλετ, ’Αλισον Όλιβερ και Μαρκ Μάρον.

Στους αμερικανικούς κινηματογράφους 6 Δεκεμβρίου. 

Με πληροφορίες από Deadline