Unicef: Άστεγα περισσότερα από 2.000 παιδιά στην Γαλλία πολλά από τα οποία κάτω των 3 ετών

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Λιόν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλία;, όπου πολλές γυναίκες με τα νεογέννητα παιδιά τους, ζουν στο δρόμο.
Open Image Modal
Owen Franken via Getty Images

Σε μια από τις πιο προοδευτικές κοινωνίες της Ευρώπης, στη Γαλλία,  περισσότερα από 2.000 παιδιά, πολλά από τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 3ο έτος της ηλικίας τους είναι άστεγα, σύμφωνα με την Αντελίν Χαζάν, εκπρόσωπο της UNISEF στην ηπειρωτική Γαλλία.

«Είναι απαράδεκτο, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι μια κοινωνία συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στα παιδιά της», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο η κ. Χαζάν.

Πρόκειται για «κατάφωρη παραβίαση των αρχών της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» σύμφωνα με την εκπρόσωπο, μια σύμβαση την οποία έχει επικυρώσει η Γαλλία.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Ανησυχούμε πολύ βλέποντας ότι, αντί να βελτιώνεται, η κατάσταση να επιδεινώνεται χρόνο με τον χρόνο, είναι μια τραγωδία όταν γνωρίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες τόσο στην ψυχική υγεία όσο και στην εκπαίδευση».

Με βάση τα πρόσφατα δεδομένα, τουλάχιστον 2.043 παιδιά εκ των οποίων τα 467 κάτω των 3 ετών, έμειναν δίχως στέγη, έπειτα από αίτημα της οικογένειάς τους στο 115, τον αριθμό έκτακτης ανάγκης για τους άστεγους ανθρώπους.

Τον Οκτώβριο του 2023 είχαν καταγραφεί 3.000 παιδιά, υπάρχει μια μείωση σε σχέση με τότε, ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι «τρομακτικός», σύμφωνα με την Unicef France, καθώς η έρευνα λαμβάνει υπ′ όψιν μόνο όσους τηλεφώνησαν στον παραπάνω αριθμό. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Λιόν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Γαλλία, όπου πολλές γυναίκες είναι άστεγες μαζί με τα νεογέννητα παιδιά τους. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ