Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στη Βάρκιζα, λόγω έκρηξης σε είσοδο πολυκατοικίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολυκατοικία βρίσκεται το εξοχικό της ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Ελίζας Βόζεμπεργκ.
«Είναι στην εξοχική μου κατοικία» δήλωσε η κ. Βόζενμπεργκ για το περιστατικό, ενώ αναφέρθηκε και στις απειλές που έχει δεχθεί λόγω των καταγγελιών της περί εργαλειοποίησης της υπόθεσης των Τεμπών.
«Ενημερώθηκε στις 3 τα ξημερώματα ο αστυνομικός μου επίσημα από την ΕΛΑΣ ότι πετάξαν τα γκαζάκια… Ότι έχω απειληθεί το έχω καταγγείλει. Έχω απειληθεί γιατί έχω αναδείξει στο εξωτερικό την εργαλειοποίηση της υπόθεσης της τραγωδίας των Τεμπών» δήλωσε η ευρωβουλευτής.
«Έχω κατ’ επανάληψη πει ότι θεωρώ αδιανόητο να συζητείται στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και απουσία -δήθεν- δικαιοσύνης διότι αυτό δυσφημεί τη χώρα. Από τότε έχω δεχθεί απειλές και εξυβρίσεις. Έχω δεχθεί χυδαία επίθεση και μέσω του Διαδικτύου. Αλλά τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω. Δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν αυτό» πρόσθεσε.
Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, εύφλεκτο υλικό και κροτίδα για να ενεργοποιηθεί, είχε τοποθετηθεί σε πολυκατοικία επί της οδού Έκτορος.
Ο μηχανισμός προκάλεσε έκρηξη μικρής ισχύος, με αποτέλεσμα να σημειωθούν υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας.
Στο σημείο βρέθηκαν οι Αρχές, οι οποίες περισυνέλλεξαν υπολείμματα του μηχανισμού, ενώ η ασφάλεια έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.