«Βασίλισσα της κεταμίνης»: Ποια είναι η βασική κατηγορούμενη για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Οι φιλικές σχέσεις με αρκετούς σταρ του χόλιγουντ, η χλιδάτη ζωή με πολυτελή ταξίδια και η επίδειξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Open Image Modal
Η μία εκ των πέντε κατηγορούμενων στην υπόθεση Μάθιου Πέρι
instagram/jasveen_s

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο θάνατος του διάσημου ηθοποιού Μάθιου Πέρι στην Αμερική. Ήδη 5 άτομα διώκονται από τις αμερικανικές αρχές για τον θάνατο του διάσημου ήρωα από τα «Φιλαράκια», μεταξύ των οποίων και 2 γιατροί. Βαρύ μάλιστα παραμένει το κατηγορητήριο για την επονομαζόμενη ως «βασίλισσα» της κεταμίνης, Jasveen Sangha.

Η Sangha κατηγορείται από το δικαστήριο ότι διένειμε την κεταμίνη στον Πέρι στις 24 Οκτωβρίου του 2024, μια ουσία που ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο του ηθοποιού. Με βάση την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, η κεταμίνη αποτελεί ψυχοφθόρα ουσία που προκαλεί οπτικές και ηχητικές παραισθήσεις στον χρήστη, χορηγείται μέσω ένεσης, ενώ εφαρμόζεται αποκλειστικά από γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς απαιτείται ιδιαίτερη εκπαίδευση στην χρήση της.

Open Image Modal
Η Jasveen Sangha διαφήμιζε συχνά την χλιδάτη ζωή της στα social media
instagram/jasveen_s

Την στιγμή που η Sangha κατηγορείται για οργανωμένο σχέδιο, διακίνηση ναρκωτικών και θανατηφόρα έκθεση σε επικίνδυνη ναρκωτική ουσία, εκείνη δηλώνει αθώα, θέλοντας να απαλλαχτεί από τις όποιες κατηγορίες. Η Sangha σύμφωνα πάντα με τις αμερικανικές αρχές, δραστηριοποιείται χρόνια στο οργανωμένο έγκλημα και διατηρεί φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με αρκετούς σταρ του χόλιγουντ.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν στο σπίτι της κατηγορούμενης, βρέθηκαν περισσότερα από 80 φιαλίδια κεταμίνης, χιλιάδες χάπια μεθαμφεταμίνης, Xanax και κοκαΐνη. Το σπίτι αποτέλεσε την κρυψώνα της Sangha όπου φέρεται να πακέταρε και να διένειμε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε αστέρες της showbiz.

Open Image Modal
Η Jasveen Sangha διαφήμιζε συχνά την χλιδάτη ζωή της στα social media
instagram/jasveen_s

Στο μεσοδιάστημα διατηρούσε μια χλιδάτη ζωή με ταξίδια σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ενώ έδινε συχνά το παρόν σε κορυφαίες δεξιώσεις, όπως οι Χρυσές Σφαίρες. Την ζωή της διαφήμιζε σε ευρεία κλίμακα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που επανάλαβε αμέσως μετά τον θάνατο του Πέρι, προβάλλοντας τις διακοπές της σε Μεξικό και Ιαπωνία.

 

Open Image Modal
Η Jasveen Sangha διαφήμιζε συχνά την χλιδάτη ζωή της στα social media
instagram/jasveen_s

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η Sangha προμήθευσε με κεταμίνη Πέρι μόλις ενημερώθηκε από τον επίσης κατηγορούμενο Dr Salvador Plasencia ότι ο ηθοποιός ενδιαφέρεται για το φάρμακο, Ο τελευταίος το προμηθεύτηκε με την σειρά του από τον συνάδελφό του, Dr Mark Chavez, επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση θανάτου του γνωστού ηθοποιού.

Στην περίπτωση που η Sangha αποδειχτεί ένοχη για τον θάνατο του Πέρι, αναμένεται να εκτίσει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 10 ετών, ενώ στην παρούσα φάση κρατείται προφυλακιστέα έως τον Οκτώβριο, όπου θα διεξαχθεί εκ νέου η δίκη για την υπόθεση.

Πηγή:BBC