Βαγγέλης Χαρισόπουλος: Η «φωνή του Shopping Star» σε μια συνέντευξη με τον εαυτό του

Ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος σε μια εξομολόγηση εκ βαθέων (;) στον... Βαγγέλη Χαρισόπουλο.
Open Image Modal
Βαγγέλης Χαρισόπουλος

Ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος είναι μια ιδιαίτερη φωνή στον χώρο της ελληνικής ψυχαγωγίας. Τον έχουμε γνωρίσει ως τη φωνή του Shopping Star, όπου με τον χιουμοριστικό του σχολιασμό συνοδεύει τις επιλογές των παικτριών, δίνοντας τη δική του πινελιά στην εκπομπή.

Παράλληλα, όμως, έχει μια άλλη πλευρά που εκφράζεται μέσα από το stand-up comedy - ένα είδος που απαιτεί αμεσότητα, πνευματώδη παρατηρητικότητα και κυρίως ικανότητα να δημιουργείς αστείες στιγμές από την καθημερινότητα.

Στην αυτοσαρκαστική αυτή συνέντευξη, ο ταλαντούχος κωμικός απαντάει στον εαυτό του με χιούμορ, αναλύοντας το γιατί αποφάσισε να περάσει από την τηλεοπτική οθόνη στη σκηνή.

Open Image Modal
Βαγγέλης Χαρισόπουλος

 

Η παράστασή του «Πόσο χρόνο έχω;» θίγει θέματα της καθημερινότητας με τρόπο που προκαλεί γέλιο, ενώ ταυτόχρονα αγγίζει και βαθύτερα κοινωνικά ζητήματα. Θα εμφανιστεί στο Arch Club - Live Stage στις 26 Σεπτεμβρίου

Ακολουθεί η συνέντευξη του Βαγγέλη Χαρισόπουλου στον... Βαγγέλη Χαρισόπουλο:

Βαγγέλη Χαρισόπουλε, γιατί δεν μένεις σε αυτό που ξέρεις καλά, να σχολιάζεις γόβες στο Shopping Star, και επιμένεις να ταλαιπωρείς το ανυποψίαστο κοινό σου με παραστάσεις standup comedy;

Μα, επειδή λόγω του Shopping Star, έχω κοινό! Αντιπαρέρχομαι το σχόλιό σου περί «ταλαιπωρίας» και έχω να σου πω ότι ο κόσμος στην παράστασή μου γελάει με την καρδιά του. Ίσως επειδή έρχονται να με δούνε και πολλοί καρδιακοί, καθώς η κωμωδία μου θίγει και τα προβλήματα υγείας των μεσηλίκων.

Α, τέλεια. Δηλαδή θα έρθουμε για να ξεχαστούμε από τα προβλήματά μας, και εσύ θα μας θυμίσεις εμφράγματα, εγκεφαλικά, τα προβλήματα του ΕΣΥ!

Όχι βέβαια! Αν και η παράσταση κάνει αναφορά στον Άδωνι, διότι φοβόμουν ότι, αν δεν το έκανα, θα παρεξηγούνταν και θα άρχιζε τις τσιρίδες. Αλλά η παράσταση «Πόσο χρόνο έχω;» θίγει και άλλα ζητήματα, όπως τις ανθρώπινες σχέσεις, τα social media, την φαλάκρα, και την post-covid πραγματικότητα.

Open Image Modal
Βαγγέλης Χαρισόπουλος

 

Την φαλάκρα; Α, δηλαδή, κάνεις και bald shaming...

Αυτό δεν ισχύει, διότι όπως βλέπεις, έξυπνε, είμαι κι εγώ φαλακρός. Και φιλοδοξώ με αυτή την παράσταση, να σηκώσω την σημαία των άτριχων όλης της χώρας. Θέλεις να συνταχθείς μαζί μας παλιογλόμπε;

Όχι, αγαπητέ cabrio. Δεν θα το ήθελα. Πως βλέπεις το κοινό της χώρας μας; Είναι αρκετά υπομονετικό για να σε αντέξει στη σκηνή;

Ευχαριστώ για την ερώτηση, αν και εγώ θα την διατύπωνα λίγο πιο ευγενικά. Το κοινό, ειδικά το νεανικό, έχει μάθει το standup comedy, το οποίο, ως είδος διασκέδασης, έχει πλέον τεράστια δυναμική. Παραστάσεις γίνονται πλέον σε ολόκληρη τη χώρα, και ειδικά στην Αθήνα, μπορείς να επιλέξεις από 2 και 3 shows τη μέρα. Όσο για την «υπομονή» του κοινού στο χιούμορ, νομίζω ότι αν κάτι είναι πραγματικά αστείο και έχει αναφορές στη ζωή του θεατή, τότε σίγουρα θα τον κάνει να γελάσει.

Open Image Modal
Βαγγέλης Χαρισόπουλος

Τον τίτλο της παράστασης «Πόσο χρόνο έχω;» από πού τον εμπνεύστηκες; Μας αποχαιρετάς σιγά-σιγά για τον άλλο κόσμο;

Κουνήσου από τη θέση σου! Είναι μια ερώτηση που χαρακτηρίζει τη ζωή μου, διότι μου την κάνουν συχνά οι παίκτριες του shopping star στη διάρκεια της εκπομπής για να προλάβουν τα ψώνια τους, αλλά και η ερώτηση που κάνουμε μεταξύ μας οι κωμικοί, όταν παίζουμε σε μια παράσταση με άλλους, για να μάθουμε πόση ώρα θα είμαστε στη σκηνή.

Και δεν μου λες, γιατί σου πήρε τόσον καιρό να γράψεις μια solo παράσταση; Είσαι τόσο τεμπέλης;

Αντιθέτως, είμαι πολυάσχολος, και δεν έβρισκα χρόνο. Είχα Shopping star, κολυμβητήριο, μαθήματα ισπανικών, γιόγκα…

Κατάλαβα. Σκοτώνεσαι. Θες και γιόγκα ρε καράφλα. Πώς θα κάνουμε το λάθος να σε δούμε;

Οι παραστάσεις μου ξεκινούν, ή ..εκκινούν όπως λένε πλέον στα δελτία ειδήσεων, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Arch live stage, στην Λ.Κωνσταντινουπόλεως 111 στο Γκάζι. (εισιτήρια more.com) Επίσης, θα συνεχίσω και φέτος την περιοδεία μου σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν θα αφήσω πόλη που να μην επισκεφθώ. Σε περιμένω..

Open Image Modal
Βαγγέλης Χαρισόπουλος

Θα περιμένεις πολύ ακόμα…Εδώ κάπου στο χαρτί που μου έδωσες, μου γράφεις να σε ρωτήσω αν θα σε βλέπουμε στην τηλεόραση, εκτός από το να σε ακούμε.

Α, ναι βέβαια. Ευτυχώς που το ανέφερες. Έχω την χαρά να βρίσκομαι φέτος στην παρέα του «Πάμε Δανάη» με τη Δανάη Μπάρκα, που θα προβάλλεται κάθε μεσημέρι από το Mega.

Δεν μας σώζει τίποτα δηλαδή φέτος. Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, Βαγγέλη Χαρισόπουλε.

Όχι, εγώ σε ευχαριστώ, Βαγγέλη Χαρισόπουλε.

Open Image Modal
Βαγγέλης Χαρισόπουλος