Villa Vie Odyssey: Έτοιμη να σαλπάρει μετά από 4 μήνες αναμονής η «κρουαζιέρα χωρίς τέλος»

Η πρώτη κρουαζιέρα θα διαρκέσει 1.301 ημέρες, θα επισκεφθεί και τις επτά ηπείρους και θα κάνει στάση σε 425 λιμάνια.
Open Image Modal
via Associated Press

Περισσότεροι από 100 επιβάτες θα επιβιβαστούν επιτέλους, μετά από τέσσερις μήνες, στο πλοίο Villa Vie Odyssey για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους από το Μπέλφαστ, επισκεπτόμενοι 425 λιμάνια σε 147 χώρες, κάνοντας τον γύρο του κόσμου για τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια.

Το πλοίο βρισκόταν στα  θρυλικά ναυπηγεία Harland and Wolff στο Μπέλφαστ, όπου κάποτε ναυπηγήθηκε ο Τιτανικός.

Θεωρητικά το πλοίο θα σάλπαρε μετά από εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης στις 30 Μαΐου. Αλλά μετά από χρόνια εκτός λειτουργίας, οι εργασίες για την πιστοποίηση της ναυτικής ικανότητας του Odyssey χρειάστηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Το σκάφος επρόκειτο να αναχωρήσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (30/9)  μετά την ολοκλήρωση και τον έλεγχο των εγγράφων της τελευταίας στιγμής, με το πλοίο να μετακινείται σε νέο αγκυροβόλιο για να επιτραπεί η επιβίβαση των επιβατών λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Αργότερα αναφέρθηκε, ωστόσο, ότι η αναχώρησή του γίνει στις 6 το απόγευμα της Τρίτης (1/10).

Ένας συνταξιούχος διαχειριστής περιουσίας, η Holly Hennessy, είπε ότι «οι περισσότεροι από εμάς δεν νοιάζονται πραγματικά» και ότι οι επιβάτες ήταν ενθουσιασμένοι που θα σαλπάρουν. 

Η πρώτη κρουαζιέρα θα διαρκέσει 1.301 ημέρες, θα επισκεφθεί και τις επτά ηπείρους και θα κάνει στάση σε 425 λιμάνια, από το Ρίο ντε Τζανέιρο έως τη Σιγκαπούρη. Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με εστιατόρια, πισίνα, σπα, επιχειρηματικό κέντρο και ιατρικές εγκαταστάσεις.

 

Open Image Modal
via Associated Press

 

Οι επιβάτες της Odyssey του Villa Vie Residences, που περιγράφεται ως η πρώτη αέναη κρουαζιέρα στον κόσμο, που κάνει τον γύρο του πλανήτη κάθε τρεισήμισι χρόνια, μπορούν είτε να αγοράσουν τις καμπίνες τους για όλη τη διάρκεια ζωής του πλοίου είτε να τις νοικιάσουν για κάθε ταξίδι.

Επιβάτες, κυρίως από τις ΗΠΑ, είχαν ήδη φτάσει στο Μπέλφαστ για το ταξίδι των ονείρων τους τον Μάιο, όταν ανακοινώθηκαν τα άσχημα νέα, αφήνοντας πολλούς από αυτούς εγκλωβισμένους σε ξενοδοχεία και Airbnbs το καλοκαίρι. Επιτρέπονταν να επιβιβαστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά όχι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

Μερικοί βρήκαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις ιρλανδικές ρίζες τους. Μερικοί απόλαυσαν διακοπές στα Κανάρια Νησιά, που πλήρωσε η εταιρεία. Άλλοι χρησιμοποίησαν τον απροσδόκητο ελεύθερο χρόνο τους εξερευνώντας την Ευρώπη και ελέγχοντας τυχόν νέα αναχώρησης καθώς περνούσαν οι μήνες.

Δύο επιβάτες ερωτεύτηκαν και αρραβωνιάστηκαν. Ο καπετάνιος του πλοίου θα παντρευτεί το νέο ζευγάρι ως μέρος ενός «γιγάντιου γάμου» επί του πλοίου τον Απρίλιο, μεταξύ Κόστα Ρίκα και Παναμά, αναφέρει ο Guardian.

Ένας επιβάτης που περίμενε να επιβιβαστεί τη Δευτέρα ήταν η Monica Finn. «Δεν είναι μόνο το ταξίδι και οι προορισμοί που θα πάμε.»

Η εταιρεία ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή ότι πέρασε τις δοκιμές πιστοποίησης δημόσιας υγείας και ασφάλειας. «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους κατοίκους μας στο πλοίο», ανέφερε.