Βόλος: Πάνω από 160 τόνοι νεκρών ψαριών απομακρύνθηκαν από τον Παγασητικό (Εικόνες)

Η ταφή των νεκρών ψαριών είχε προκαλέσει «πόλεμο» μεταξύ του δημάρχου του Βόλου αχιλλέα Μπέου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρούτα,

Περισσότεροι από 160 τόνοι νεκρών ψαριών έχουν απομακρυνθεί από το παραλιακό μέτωπο του Βόλου από βάρκες που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες το απόγευμα στην δημοσιότητα, η επιχείρηση καθαρισμού είναι σε εξέλιξη σε δύο μέτωπα, στο λιμάνι του Βόλου  στην έξοδο του Ξηριά και στις δυο στις Αλυκές.

Open Image Modal
.
Eurokinissi

Στην επιχείρηση μετέχουν και 7 αλιευτικά καΐκια που μάζεψαν στις 27 και 28 Αυγούστου 95 τόνους από περιοχές κοντά στον Βόλο, 35 τόνοι συλλέχθηκαν από τον Ξηριά, 15 από την περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, Ξενία, Αναύρου, 10 τόνοι από τις Αλυκές (έρχονται συνεχώς λόγω του αέρα επιπλέον ψάρια) και 5 τόνοι από πλοιάριο της Ιnterpollution από το λιμάνι του Βόλου.

Open Image Modal
.
Eurokinissi
Open Image Modal
.
ÎEurokinissi

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι ευθύνες για την συγκέντρωση και ταφή των νεκρών ψαριών είχε προκαλέσει «πόλεμο» μεταξύ του δημάρχου του Βόλου αχιλλέα Μπέου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρούτα, με τον πρώτο να απειλεί με μηνύσεις για περιβαλλοντική καταστροφή καθώς τα νεκρά ψάρια θάβονταν στην κοίτη του χειμάρρου.