Ένα 14χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του στη Βραζιλία αφού έκανε ένεση στον εαυτό του με μια νεκρή πεταλούδα στο πλαίσιο μιας «διαδικτυακής πρόκλησης».
Ο Davi Nunes Moreira έπαθε σηπτικό σοκ αφού άρχισε να κάνει εμετό και να κουτσαίνει μετά την ένεση.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα, αρχικλα σε νοσοκομείο στο Planalto στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας, και στην συνέχεια σε άλλο νοσοκομείο στη Vitoria da Conquista αφού η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται. Τελικά, απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο Davi να το έκανε αυτό στο πλαίσιο μιας πρόκλησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το γεγονός ότι ο 14χρονος το αρνήθηκε όταν ρωτήθηκε πριν πεθάνει.
Ο θάνατός του συνδέεται με τις τοξίνες που θα μπορούσαν να βρεθούν στο μείγμα της νεκρής πεταλούδας, οι οποίες ενδεχομένως να προκάλεσαν τη διακοπή λειτουργίας του οργανισμού του.
Η έρευνα διεξάγεται από την πολιτική αστυνομία της Vitoria da Conquista.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα βοηθήσουν στην αποσαφήνιση της αιτίας θανάτου. Η έρευνα έχει ως στόχο να ξεκαθαρίσει τι συνέβη».
Ο πατέρας του Davi βρήκε τη σύριγγα που χρησιμοποίησε κάτω από το μαξιλάρι του γιου του ενώ καθάριζε το υπνοδωμάτιο του.
Ο διευθυντής του Μουσείου Ζωολογίας του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο και ειδικός στις πεταλούδες, καθηγητής Marcelo Duarte, δήλωσε: «Οι πεταλούδες διαθέτουν πολύπλοκη βιολογία και τα υγρά που υπάρχουν στο σώμα τους δεν έχουν μελετηθεί σε βάθος όσον αφορά την τοξικότητά τους για τον άνθρωπο».
Πηγή: JOE