Βραζιλία: Βρέφος 5 μηνών ξεπέρασε τον κορονοϊό μετά από 32 μέρες σε κώμα

Οι γονείς του λένε πως το μωρό σώθηκε από θαύμα.
Open Image Modal
SeventyFour via Getty Images

Ο Ντομ, ένα βρέφος πέντε μηνών από την Βραζιλία, επέστρεψε στο σπίτι του και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του, αφού πέρασε ένα μήνα σε κώμα λόγω του κορονοϊού.

Λίγους μήνες μετά την γέννησή του, ο Ντομ διαγνώστηκε με τον Covid-19 στο νοσοκομείο Pro-Cardiaco στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το μωράκι πέρασε 54 ημέρες στο νοσοκομείο, 32 από αυτές σε τεχνητό κώμα και με αναπνευστήρα, όπως δήλωσε στο CNN ο πατέρας του, Βουόνγκερ Αντρέιντ.

«Είχε κάποια δυσκολία στην αναπνοή, οπότε οι γιατροί πίστευαν πως πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη», είπε. «Το φάρμακο ωστόσο που του χορηγήθηκε δεν λειτούργησε και επιδείνωσε την κατάσταση. Τότε, η σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε να ζητήσουμε την συμβουλή κι άλλων γιατρών. Έτσι κι έγινε. Πήγαμε σε ένα άλλο νοσοκομείο και τελικά μας είπαν πως ήταν κορονοϊός», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πώς το μωρό κόλλησε τον Covid-19. Οι γιατροί εξηγούν πως πιθανότατα ο ιός μεταφέρθηκε σε αυτό από κάποιον συγγενή του.

«Η σύζυγός μου κάποια στιγμή παρατήρησε πως η αναπνοή του ήταν πολύ βαριά. Καλέσαμε έναν γιατρό και αυτός μας είπε να τον ηχογραφήσουμε. Μόλις άκουσε την ανάσα του, μας είπε να τον πάμε αμέσως στο νοσοκομείο», εξηγούν οι γονείς του βρέφους, οι οποίοι τονίζουν πως ήταν θαύμα που το παιδί τους σώθηκε.

 

Ο Ντομ θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στις 14 Ιουνίου στο σπίτι με τους γονείς του.

Να σημειωθεί ότι η Βραζιλία έχει αναφέρει τουλάχιστον 25 θανάτους μωρών που σχετίζονται με τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Aς μην ξεχνάμε πως τις τελευταίες εβδομάδες, η Λατινική Αμερική έχει γίνει το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας, με περισσότερα από 515.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 29.341 νεκρούς.

Η γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 210 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε το Σάββατο νέο θλιβερό ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 — 26.928 — σε ένα εικοσιτετράωρο. Στη Βραζιλία, ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί μπορεί να είναι ακόμη και δεκαπενταπλάσιος από τον επίσημο, με δεδομένο ότι στη χώρα δεν γίνονται μαζικά τεστ, ενώ διατυπώνονται καταγγελίες για μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των δειγμάτων.