Βρετανία: Καπιμπάρα δραπέτευσε από ζωολογικό κήπο - 24ωρες περιπολίες για τον εντοπισμό της

Είναι πιθανό να βρίσκεται κοντά στον ζωολογικό κήπο όπου υπάρχουν χωράφια με άφθονο φαγητό και πολλές λίμνες.
Open Image Modal
Andy Chen / 500px via Getty Images

Ένας ζωολογικός κήπος απηύθυνε έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για βοήθεια για την εύρεση ενός καπιμπάρα με το όνομα Cinnamon που δραπέτευσε από τον βιότοπό του στο Shropshire.

Το Hoo Zoo and Dinosaur World δημοσίευσε την είδηση στη σελίδα του στο Facebook τη Δευτέρα ανακοινώνοντας ότι η «αγαπημένη του καπιμπάρα» είχε δραπετεύσει, αναφέρει ο Guardian.

Ο μικρός ζωολογικός κήπος, που βρίσκεται στα περίχωρα του Telford, είπε ότι η τελευταία φορά που είδαν την Cinnamon ήταν το Σάββατο το βράδυ.

«Την Παρασκευή… η αγαπημένη μας καπιμπάρα, η Cinnamon, δραπέτευσε από τον βιότοπό της και μπήκε στα δάση εντός του ζωολογικού κήπου», ανέφερε η δήλωση.

«Το βράδυ του Σαββάτου κατάφερε να ξεφύγει από τον περιμετρικό φράκτη του ζωολογικού κήπου και εντοπίστηκε σε έναν κοντινό δρόμο».

«Δυστυχώς, δεν είδαμε την Cinnamon από το βράδυ του Σαββάτου, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να την εντοπίσουν».

 

«Είναι πιθανό η Cinnamon να βρίσκεται κοντά στον ζωολογικό κήπο, το Humbers και τα γύρω χωράφια όπου υπάρχει άφθονο φαγητό και πολλές λίμνες».

Το καπιμπάρα ή μεγάλο καπιμπάρα είναι γιγάντιο τρωκτικό ιθαγενές στη Νότια Αμερική. Είναι το μεγαλύτερο υπάρχον τρωκτικό και μέλος του γένους Υδρόχοιρος. 

Το καπιμπάρα κατοικεί σε σαβάνες και πυκνά δάση και ζει κοντά σε υδάτινα σώματα. Είναι ένα άκρως κοινωνικό είδος και μπορεί να βρεθεί σε ομάδες έως και 100 ατόμων, αλλά συνήθως ζει σε ομάδες των 10-20 ατόμων. Το καπιμπάρα κυνηγιέται για το κρέας και το δέρμα του αλλά και για το λίπος από το παχύ λιπαρό δέρμα του. Δεν θεωρείται απειλούμενο είδος.