Βρετανία: Πρώτη συνάντηση του Καρόλου με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας

Αλλάζουν τα λόγια του εθνικού ύμνου των κρατών του Βασιλείου της Κοινοπολιτείας.
Open Image Modal
Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ', πίσω στην κάμερα, χαιρετά το κοινό καθώς περπατά μπροστά από τις πύλες των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' την Πέμπτη, στο Λονδίνο, Παρασκευή, Σεπτέμβρη. 9, 2022.
Yui Mok via AP

Ο Βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη συνάντηση με την πρωθυπουργό Λιζ Tρας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η Τρας απεικονίστηκε να φτάνει στο παλάτι για την πρώτη της εβδομαδιαία συνάντηση με τον νέο μονάρχη.

Το “God Save the King” θα τραγουδηθεί για πρώτη φορά στην αποψινή λειτουργία

Η πρώτη επίσημη ερμηνεία του βασιλικού ύμνου της Βρετανίας “God Save the King” θα τραγουδηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο τέλος του μνημόσυνου για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι στίχοι του εθνικού ύμνου της Βρετανίας θα αλλάξουν από ”Βασίλισσα” σε ”Βασιλιά” και από ”Στείλε την νικηφόρο,” σε ”τον vικηφόρο” για να σηματοδοτήσουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ′ είναι πλέον ο μονάρχης.

Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, από το Λονδίνο μέχρι το Μπέλφαστ, τιμήθηκε η μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Εγιναν 96 κανονιοβολισμοί την Παρασκευή, έναν για κάθε χρόνο που έζησε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, από το Χάιντ Παρκ και τον Πύργο του Λονδίνου μέχρι το προϊστορικό μνημείο του Στόουνχεντζ και το Εδιμβούργο.

 

 

Οι καμπάνες χτύπησαν επίσης σε ολόκληρο το έθνος προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, καθώς το έθνος ξεκίνησε 10ήμερο πένθος για τον μακροβιότερο μονάρχη του.

 Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αναλάβει πλέον τον τίτλο του Δούκα της Κορνουάλης

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αναλάβει πλέον τον τίτλο του Δούκα της Κορνουάλης, όπως επιβεβαίωσε το Δουκάτο της Κορνουάλης.

Η σχετική δήλωση αναφέρει:

″Με μεγάλη θλίψη παρατηρούμε τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β′ έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το Δουκάτο της Κορνουάλης τόσο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πατέρα της Α.Μ. Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ′ όσο και στα πρώτα χρόνια της βασιλείας της. Μαζί με  τον Δούκα του Εδιμβούργου, πραγματοποίησε πολλές επισκέψεις στο κτήμα του Δουκάτου και συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου έως ότου ο γιος της, ο Πρίγκηπας της Ουαλίας ενηλικιώθηκε ως Δούκας της Κορνουάλης.

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β′ και η διαδοχή του Βασιλιά Καρόλου Γ′ σηματοδοτούν τη μετάβαση του τίτλου του Δούκα της Κορνουάλης στον Δούκα του Κέιμπριτζ. Ως εκ τούτου, το κτήμα βρίσκεται σε ασφαλή χέρια. Είναι σωστό αυτή τη στιγμή, να αναγνωρίσουμε τις τεράστιες αλλαγές που έκανε ο 24ος δούκας της Κορνουάλης εδώ και 70 χρόνια. Η Αυτού Μεγαλειότητα κληροδοτεί το κτήμα πολύ βελτιωμένο.

Ο επίσημος λογαριασμός Twitter του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον έχει ενημερωθεί για να εμφανίζει τους νέους τους τίτλους ως Δούκας και Δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) ο Βασιλιάς Κάρολος Γ′ θα απευθύνει διάγγελμα στο βρετανικό λαό. 

Πηγή: Guardian