Βρετανικές εκλογές: Τέσσερις φορές περισσότερες οι διαδικτυακές προσβολές κατά των υποψηφίων

Συγκριτικά με τις εκλογές του 2017.
Open Image Modal
Christopher Furlong via Getty Images

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε μετά τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας των βρετανικών εκλογών κατέγραψε ότι οι υποψήφιοι δέχτηκαν τέσσερις φορές περισσότερα προσβλητικά σχόλια στο διαδίκτυο από την αντίστοιχη εκλογική μάχη του 2017. 

Αναλυτικότερα, οι ερευνητές συγκέντρωσαν 140.000 tweets αναφερόμενα στους υποψήφιους από την πρώτη επίσημη ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας, στις 11 Νοεμβίου μέχρι την Τεράρτη και συμπέραναν ότι το 16,5% από αυτά είχαν προσβλητικό χαρακτήρα. 

«Πρόκειται για το τετραπλάσιο αριθμό προσβλητικών επιθέσεων συγκριτικά με τις εκλογές του 2017», αναφέρει η εταιρεία PoliMonitor. 

Σημειώνεται, ότι η πλειοψηφία (79%) των υποψηφίων δεν έλαβε προσβλητικά σχόλια την περίοδο που αναλύθηκε με την εταιρεία να εξηγεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς αναφέρονταν ελάχιστες φορές ή καθόλου μέσα στη μέρα στο Twitter και για αυτό δεν δέχτηκαν τέτοιου είδους επίθεση. 

Αντ ’αυτού, το μεγαλύτερο μέρος της εξύβρισης ανιχνεύτηκε σε 150 από τους 2.503 υποψήφιους.

Οι ηγέτες των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, του επικεφαλής της Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και του Τζο Σουίνσον από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, ήταν τα πρόσωπα που δέχτηκαν τις περισσότερες ύβρεις . Ο καθένας έλαβε  5.444, 2.550 και 2.070 υβριστικά ή προσβλητικά tweets αντίστοιχα. 

Την δεκάδα με τους πολιτικούς που άκουσαν τα εξ αμάξης συμπληρώνουν κορυφαία στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, των Συντηρητικών και των Εργατικών. 

Αυτές οι τακτικές οδηγούν στην απουσία εποικοδομητικής συζήτησης μεταξύ πολιτικού και  πολίτη σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της PoliMonitor, Σαμ Κάνινγκχαμ. 

Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη κοινοβουλευτική έκθεση της Βρετανία, διαπιστώθηκε ότι οι βίαιες απειλές κατά των βουλευτών έγιναν συνήθεια στη χώρα. 

Από τους 70 βουλευτές που αποφάσισαν να παραιτηθούν μετά την απόφαση του Brexit, τουλάχιστον οι 14 ανέφεραν τον τοξικό χαρακτήρα της σημερινής πολιτικής σε πρόσφατες δηλώσεις τους. Ανάμεσά τους και δύο γυναίκες που ανέφεραν ότι οι απειλές ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να παραιτηθούν. 

 

Πηγή: Euronews