Το πρώτο ραντεβού με το νέο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει φτάνει στο τέλος. Πήγε καλά: φαίνεται ότι ταιριάζετε, η συζήτηση είχε μια συνεχή και εύκολη ροή και γενικά διασκεδάσατε. Στη συνέχεια, ο σερβιτόρος φέρνει το λογαριασμό στο τραπέζι. Ποια είναι η επόμενή σας κίνηση;
Εξαρτάται ποιον ρωτάτε. Καλώς ή κακώς, δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες όταν πρόκειται για το ποιος θα πρέπει να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού, οπότε η στιγμή που θα έρθει ο λογαριασμός μπορεί να γίνει αμήχανη, ακόμα και αδέξια.
Σε έρευνα του 2017 που πραγματοποιήθηκε από τα Money και Survey Monkey, το 78% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο άντρας θα πρέπει να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού - αλλά αυτό ισχύει μόνο στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Μια έρευνα από το 2016 βρήκε ότι το 62% των LGBTQ singles πιστεύει ότι το άτομο που ζήτησε το ραντεβού πρέπει να πληρώσει.
Πέρα όμως από αυτά τα ποσοστά, υπάρχει ακόμα πολλή μεγάλη αβεβαιότητα ως προς το ποιος πρέπει να πληρώσει. Σύμφωνα με τον Alex Williamson, επικεφαλής της ηλεκτρονικής εφαρμογής Bumble, «μια καλή αρχή και μετέπειτα καθοδήγησης είναι ότι όποιος από τους δυο ζητάει τον άλλον σε ραντεβού, εκείνος θα πρέπει να πληρώσει και τον λογαριασμό».
«Αλλά παρόλα αυτά, πάντα θεωρώ ότι είναι λογικό και για τους δυο ανθρώπους να προσφερθούν να πληρώσουν ολόκληρο ή ένα μέρος του ποσού, ή έστω να το συζητήσουν».
Και θυμηθείτε: Αν είστε εσείς εκείνος/η που σχεδιάζετε το ραντεβού, μην πάτε σε κάποιο μέρος που είναι εκτός προϋπολογισμού σας. Και αν το ταίρι σας τελικά πληρώσει τον λογαριασμό, «ευχαριστήστε το με ειλικρινή τρόπο».
Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.