WhatsApp: Επιτρέπει επιτέλους το edit στα μηνύματα, με δύο μεγάλα «αλλά»

Προσοχή στους αστερίσκους.
Open Image Modal
KIRILL KUDRYAVTSEV via Getty Images

Το WhatsApp λανσάρει μια ολοκαίνουργια δυνατότητα, την οποία οι χρήστες ζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό: Την επεξεργασία μηνυμάτων.

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στην Meta, την Τρίτη 23 Μαΐου, ανακοίνωσε ότι στο εξής οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργάζονται τα μηνύματα τους, για μόλις 15 λεπτά από την αποστολή του μηνύματος. Ακόμη ένας αστερίσκος αξίζει να μπει στο γεγονός ότι τα μηνύματα που έχουν υποστεί επεξεργασία θα φέρουν την ένδειξη «επεξεργασμένο» (ή edited), χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται στον παραλήπτη το αρχικό μήνυμα.

«Από τη διόρθωση ενός απλού ορθογραφικού λάθους μέχρι τον εμπλουτισμό του σώματος ενός μηνύματος, είμαστε ενθουσιασμένοι που σας προσφέρουμε μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου στις διάφορες συνομιλίες σας», ανέφερε σε δήλωσή της η WhatsApp.

Η WhatsApp φαίνεται πως εμπνεύστηκε τη νέα δυνατότητα από την εφαρμογή iMessage, της Apple, η οποία το περασμένο φθινόπωρο άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται τα μηνύματα τους έως και πέντε φορές μέσα σε 15 λεπτά από την αποστολή του μηνύματος. Ωστόσο στο WhatsApp, οι χρήστες θα επιτρέπεται να επεξεργαστούν τα μηνύματά τους για μια και μοναδική φορά, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία στο Twitter.



Οι χρήστες του WhatsApp θα έχουν πρόσβαση στη λειτουργία της επεξεργασίας μηνυμάτων απλώς πατώντας παρατεταμένα στο μήνυμα που επιθυμούν να επεξεργαστούν. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η δυνατότητα της επεξεργασίας θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας, δήλωσε η εταιρεία.

Το WhatsApp έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια μια σειρά από λειτουργίες τόσο για τους χρήστες όσο και για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, καθώς επιδιώκει να πολλαπλασιάσει τους χρήστες της και να ανταγωνιστεί με κάθε δυνατό ανάλογες εφαρμογές, όπως το Signal ή το Messenger.

Τον Αύγουστο για παράδειγμα, το WhatsApp εισήγαγε για του χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν τα μηνύματά τους, χωρίς κανένας άλλος να γνωρίζει ότι είναι συνδεδεμένοι αυτή τη στιγμή.

Με πληροφορίες από CNN