Wow Πίτσα με λευκή σάλτσα

Ανακατεύουμε το νερό και τη μαγιά και την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2,5 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα μπολ για 10-20 λεπτά. Τέλος, κόβουμε την ζύμη στη μέση, σχηματίζουμε δύο μπάλες και τις ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πίτσας.
|
Open Image Modal
the eaters

Πίστευες ότι θα μείνεις για πάντα παιδί, θα παίζεις με GI Joe και Barbie και το φαγητό θα είναι πάντα έτοιμο στο τραπέζι. Τώρα είσαι πια μεγάλος, παίζεις candy crash saga στο δρόμο για το γραφείο και κάθε μέρα είναι ένας ανελέητος αγώνας για εξασφάλιση τροφής. Νόμιζες ότι θα φοράς πάντα σωλήνα και θα ακούς Punk. Τώρα φοράς φρεσκοσιδερωμένα πουκάμισα και το μόνο που σου θυμίζει αυτή την

ένδοξη εποχή είναι τα άπειρα t-shirt Ramones που κυκλοφορούν στην Αθήνα. Σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει ζωή έξω από τον υπέροχο πλανήτη μας. Όμως σε λίγα χρόνια ίσως πας με την καλή σου μονοήμερη στον Άρη. Τίποτε δεν μένει ίδιο σε αυτό το μαγικό σύμπαν. Γιατί να μείνει η πίτσα που θα ψήσεις σήμερα το βράδυ. Αντί για την κόκκινη σάλτσα που κοντεύει να γίνει κλασσική όσο ο Μπαχ διάλεξε την άσπρη και άσε την να σε οδηγήσει στη νέα σου λατρεία. Ο κόσμος αλλάζει κάθε μέρα.

Η πίτσα σου όχι;

Open Image Modal
Open Image Modal
Open Image Modal
Open Image Modal
Open Image Modal

ΥΛΙΚΑ

Για δυο μεσαίες πίτσες

Για τη ζύμη:

• 150 γρ. Βούτυρο

• 2 κούπες χλιαρό νερό

• 1 κουτ. σούπας μαγιά, ξερή

• ½ κουτ. σούπας αλάτι

• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη

• 5 κούπες αλεύρι

• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

• 150 γρ. Βούτυρο

• 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

• 2 σκόρδα, λιωμένα

• 1 κρέμα γάλακτος

• 2 κ.σ. Cottage Cheese

• Θυμάρι

• Αλάτι - Πιπέρι

Για από πάνω (sic!):

• 8 φέτες Bacon

• 200 γρ Mozzarella τριμμένη

• 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε καρέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με τη ζύμη.

Ανακατεύουμε το νερό και τη μαγιά και την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2,5 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα μπολ για 10-20 λεπτά. Τέλος, κόβουμε την ζύμη στη μέση, σχηματίζουμε δύο μπάλες και τις ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πίτσας.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το cottage cheese, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει. Μόλις πήξει την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Συνθέτουμε την πίτσα. Τοποθετούμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε από επάνω τη σάλτσα και βάζουμε το bacon, ρίχνουμε την mozzarella, και την πιπεριά.

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 210c.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα των The Eaters.