Χαλκιδική: Εριχναν πυροτεχνήματα μέσα στα πεύκα την ώρα που καιγόταν η Αττική (Βίντεο)

Εικόνες οργής στην Καλλιθέα Χαλκιδικής από ασυνείδητους θαμώνες νυχτερινού κέντρου διασκέδασης.
Open Image Modal
Πυροτεχνήματα στην Χαλκιδική την ώρα που καίγεται η Πεντέλη
Thesstoday

Βράδυ Δευτέρας (12/08) και ενώ η Αττική κάνει τον απολογισμό της, έπειτα από την φωτιά που εκδηλώθηκε στον Βαρνάβα, παρατηρούμε ασυνείδητους πολίτες να προβαίνουν στη ρίψη πυροτεχνημάτων στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής, μια περιοχή γεμάτη πεύκα και άρα επικίνδυνη για πρόκληση δασικής πυρκαγιάς.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα, ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται ως μεμονωμένο. Σύμφωνα με μαρτυρίες η ρίψη πυροτεχνημάτων στην πευκόφυτη περιοχή της Χαλκιδικής είναι αρκετά συνηθισμένη και όλα τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης χρησιμοποιούν ανελλιπώς την συγκεκριμένη πρακτική μετά τα μεσάνυχτα. 

 

Να τονίσουμε ότι η Χαλκιδική, όπως και η υπόλοιπη χώρα βρίσκεται σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, την ώρα που ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν στρέψει την προσοχή τους στο μέτωπο της Αττικής.

 

Από την άλλη μεριά, ιδιαίτερη προσοχή εφιστά ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, Κοσμήτορας στη σχολή Γεωπονίας και Δασολογίας του ΑΠΘ. Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, έστω ένα μικρό θραύσμα του πυροτεχνήματος είναι αρκετό για να προκαλέσει πυρκαγιά.

«Έστω ένα μικρό θραύσμα του πυροτεχνήματος να πέσει σε ξερά χόρτα, τότε εν δυνάμει μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιές. Θέλει πολλή προσοχή, γιατί οι κάφτρες και τα υπολείμματα των πυροτεχνημάτων πέφτουν στο έδαφος με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Για να πάρουν φωτιά τα ξερά χόρτα ή καύσιμη ύλη των πεύκων απαιτούνται θερμοκρασίες γύρω στους 300 – 320 βαθμούς. Τα πυροτεχνήματα μπορεί να φτάσουν και στους 600 βαθμούς. Άρα, έχουμε εν δυνάμει φωτιές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δημητρακόπουλος.

Οι κάτοικοι εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για αυτήν την κατάσταση, ενώ θυμίζουμε ότι μόλις τον Ιούνιο που μας πέρασε, 13 επιβαίνοντες θαλαμηγού στην Ύδρα κατηγορήθηκαν για πρόκληση πυρκαγιάς έπειτα από ρίψη πυροτεχνημάτων.

Πηγή: Thesstoday.gr