Γαλλία: Επένδυση-βόμβα με την αγορά της Paris FC από την οικογένεια Arnault της Louis Vuitton

Οι Γάλλοι δισεκατομμυριούχοι φέρνουν τα πάνω κάτω στο γαλλικό ποδόσφαιρο και φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία.
Open Image Modal
Το σήμα της ποδοσφαιρικής ομάδας Paris FC εμφανίζεται έξω από το στάδιο Charlety στο Παρίσι.
via Associated Press

Μια από τις πιο πλούσιες οικογένειες στον κόσμο και η κορυφαία στην Γαλλία, οι Arnaults ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν την Paris FC, ποδοσφαιρική ομάδα δεύτερης κατηγορίας στο γαλλικό πρωτάθλημα. 

Αν γίνει η αγορά, τότε θα μιλάμε για μια τεράστια επένδυση, που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και θα ασκήσει πίεση στην πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν, του πάμπλουτου επιχειρηματία Nasser Al-Khelaifi από το Κατάρ.

Η οικογένεια Arnault προχώρησε σε ανακοίνωση μέσω της εταιρείας LVMH και ανέφερε ότι φιλοδοξεί να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του γαλλικού συλλόγου. Ο γίγαντας των ενεργειακών ποτών “Redbul”, αναμένεται να λάβει επίσης ένα μικρό μέρος των μετοχών.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα νούμερα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ωστόσο η πάμπλουτη οικογένεια θέλει να εδραιώσει την Paris FC στην ελίτ του γαλλικού ποδοσφαίρου.

«Η ιστορία και η εξέλιξη της Paris FC ενσωματώνει μια εντελώς άλλη πτυχή του ποδοσφαίρου στην πρωτεύουσα. Με την άφιξη του Agache ως πλειοψηφικού μετόχου του συλλόγου, ο σύλλογος θα πάρει μια νέα διάσταση με νέους στόχους και κριτήρια επιτυχίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 Ο Bernard Arnault βρίσκεται στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 150 δις δολάρια.
«Το ποδόσφαιρο είναι μεγάλο μας πάθος εδώ και πολύ καιρό», ανέφερε ο Antoine Arnault, γιος του Bernard.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι σταδιακά θα γράψουμε μαζί ένα νέο, μοναδικό κεφάλαιο στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, χωρίς να χρειάζεται να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους την δεδομένη χρονική στιγμή», είπε.