Γάτος επέστρεψε στο σπίτι του σώος αφού παγιδεύτηκε σε υπόνομο για σχεδόν 8 εβδομάδες (βίντεο)

Η οικογένεια του ετοίμαζε μια μικρή επιμνημόσυνη δέηση, όταν τα παιδιά των γειτόνων τους είπαν ότι άκουσαν νιαουρίσματα από έναν αγωγό ομβρίων στο εργοτάξιο.
Open Image Modal
Αυτή η αχρονολόγητη φωτογραφία που δόθηκε από τον Clifton Nesseth δείχνει τον Drifter, μια τρίχρονη γάτα που διασώθηκε από έναν υπόνομο, την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024, στο Duluth, Minn. (Clifton Nesseth via AP)
X/screenshot

Ενας γάτος με το.. ταιριαστό όνομα “Drifter” (σ.σ Περιπλανώμενος) είναι ασφαλής στο σπίτι του, αφού βγήκε κρυφά έξω και παγιδεύτηκε σε έναν υπόνομο για σχεδόν οκτώ εβδομάδες.

Ο 3χρονος tabby- ένα αιλουροειδές εσωτερικού χώρου που φιλοδοξούσε να γίνει γάτος εξωτερικού χώρου - εξαφανίστηκε από το σπίτι του Clifton Nesseth και της Ashley Comstock στην πόλη Ντουλούθ της βορειοανατολικής Μινεσότα στις 18 Ιουλίου. Οι ιδιοκτήτες του υποθέτουν ότι πήγε να ελέγξει τις κατασκευές που βρίσκονταν σε εξέλιξη στη γειτονιά τους κάποια στιγμή.

Η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της 12χρονης κόρης τους, April Dressel, κρέμασε αφίσες και έψαξε σε όλη την πόλη χωρίς τύχη. Είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν μια μικρή επιμνημόσυνη δέηση για τον Ντρίφτερ την Τρίτη (10/9), όταν ήρθαν παιδιά της γειτονιάς και είπαν ότι άκουσαν νιαουρίσματα από έναν αγωγό ομβρίων στο εργοτάξιο. Η οικογένεια τον άκουσε επίσης να νιαουρίζει καθώς άρχισαν να σκάβουν και να κόβουν τον αγωγό.

«Μια μικρή πατούσα ξεπρόβαλε από ένα σκίσιμο στον αγωγό», δήλωσε ο Nesseth. «Ήταν μια πατούσα γάτας tabby. Aνοίξαμε περισσότερο τον αγωγό και τότε το κεφάλι του πετάχτηκε από μέσα».

Μια γειτόνισσα, η Dahlia Boberg, 16 ετών, κατέγραψε την επανένωση σε βίντεο.

 

 

«Drifter!» Ο Nesseth φαίνεται να αναφωνεί καθώς σηκώνει τη γάτα ψηλά, ενώ οι γείτονες που είναι συγκεντρωμένοι γύρω γελούν από χαρά και έκπληξη. «Ήταν εκεί κάτω όλη την ώρα! Είναι πραγματικά πετσί και κόκκαλο».

Ο Drifter φορούσε ακόμα το κολάρο του, επιβεβαιώνοντας την ταυτότητά του. Όταν εξαφανίστηκε ζύγιζε 6,8 κιλά. Μετά την παραμονή του στον... κάτω κόσμο, ζύγιζε 2,9 κιλά, δηλαδή περίπου 3,9 κιλά κιλά λιγότερα.

Οι Nesseth και Comstock υπέθεσαν ότι ο Drifter εξερεύνησε μια τρύπα που σφραγίστηκε με αυτόν μέσα και ότι ζούσε υπόγεια τρώγοντας και πίνοντας ό,τι έβρισκε, ίσως ποντίκια και νερό από τους υπονόμους. Η Έιπριλ είχε βγει βόλτα εκείνο το πρωί και φώναξε το όνομα του Ντράιφερ και πιστεύουν ότι η γάτα άκουσε τις φωνές μέσα από τους σωλήνες του υπονόμου και πήγε σε ένα σημείο όπου μπορούσε να βρεθεί.

Ο Drifter πέρασε τη νύχτα αγκαλιά με την April στο κρεβάτι της. Τώρα ξαναπαίρνει βάρος και ο κτηνίατρός του αναμένει πλήρη ανάρρωση.

«Είναι φαγάς, αν υπήρξε ποτέ γάτα που δεν είναι», δήλωσε ο Nesseth. «Προσπαθούμε να του δώσουμε υγρά και θέλει να φάει τη σύριγγα».

Η οικογένεια υιοθέτησε τον Drifter αφού τον βρήκε κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο Rice Lake του Γουινσκόνσιν. Επέλεξαν το όνομα για την ανεξάρτητη προσωπικότητά του