Γυναίκα πίστευε ότι έβλεπε το Βόρειο Σέλας - Τελικά ήταν φώτα από εργοστάσιο με ντομάτες (Φωτό)

Οι εικόνες κέντρισαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων ανθρώπων, με πολλούς να επαινούν τα «εντυπωσιακά» στιγμιότυπα, αλλά δεν ήταν όλα όπως φαινόταν.
|
Open Image Modal
Nigel Killeen via Getty Images

Μια γυναίκα λέει ότι ήταν «ελαφρώς απογοητευμένη» αφού παρεξήγησε τα έντονα πολύχρωμα φώτα ενός κοντινού εργοστασίου τομάτας με το Βόρειο Σέλας.

Η Dee Harrison, 56 ετών, από το Ipswich, ανέβασε τρεις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αυτό που πίστευε ότι ήταν ένα φαινόμενο τύπου Βόρειου Σέλας στον ουρανό πάνω από το κοντινό Bramford.

Οι εικόνες, που δείχνουν μια ροζ και κόκκινη λάμψη, κέντρισαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων ανθρώπων, με πολλούς να επαινούν τα «εντυπωσιακά» στιγμιότυπα, αλλά δεν ήταν όλα όπως φαινόταν.

Η «όμορφη» λάμψη - που είδαμε νωρίς το πρωί της Τετάρτης - στην πραγματικότητα προήλθε από τις μονάδες φωτός LED της Suffolk Sweet Tomatoes, οι οποίες χρησιμοποιούνται για να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των αποθεμάτων της.

Open Image Modal
.
Facebook/ Dee Harrison

Η κυρία Harrison είπε: «Ήταν περίπου 05:15 BST και οδηγούσα κατά μήκος της Paper Mill Lane και μπορούσα να δω στα αριστερά μου ότι ο ουρανός ήταν κόκκινος.

«Στην αρχή νόμιζα ότι κάτι καίγεται, αλλά όταν πάρκαρα μπορούσα να δω αυτόν τον βαθύ ροζ ουρανό - φαινόταν πιο φωτεινός μέσω της κάμερας του τηλεφώνου μου, οπότε νόμιζα ότι ήταν ένα σέλας.

Το aurora faux pas έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες αφότου το πραγματικό Βόρειο Σέλας εντοπίστηκε ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από ένα παρόμοιο θέαμα τον Μάιο.

Ήταν ιδιαίτερα ορατά το 2024 λόγω της μεγαλύτερης γεωμαγνητικής καταιγίδας από το 2003, σύμφωνα με τον Sean Elvidge, καθηγητή στο διαστημικό περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο του Birmingham.

 

 

Ένας από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επεσήμανε ότι τα φώτα προέρχονταν στην πραγματικότητα από το εργοστάσιο ντομάτας Great Blakenham ήταν ο 34χρονος Adam Cotterell.

Ζει τέσσερα χιλιόμετρα μακριά στο Somersham και είπε ότι μπορούσε συχνά να δει τον ουρανό να φωτίζεται με μια πολύχρωμη λάμψη «στις κατάλληλες καιρικές συνθήκες».

«Από τότε που υπήρχε το εργοστάσιο τομάτας, μπορούσατε πάντα να δείτε μια κόκκινη και ροζ απόχρωση στον ουρανό όταν υπάρχει ομίχλη στον αέρα», πρόσθεσε.

«Είναι πιο εμφανές τους χειμερινούς μήνες σε μια κρύα ομιχλώδη νύχτα, όχι τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επειδή ο καλοκαιρινός αέρας είναι ξηρός.

«Αλλά καθώς μπαίνουμε τώρα στον χειμώνα, θα το δείτε περισσότερο με τον υγρό βραδινό αέρα και τις χαμηλές ομίχλες.

Πηγή: BBC