Γεωργιάδης για Novartis: Είναι προφανές ότι κάποιοι τους έβαλαν - Θα κινηθώ δικαστικά

Η Μαρία Συρεγγέλα έκανε λόγο για «δικαίωση, όχι μόνο για την ΝΔ αλλά για τους ανθρώπους που κατηγορήθηκαν άδικα. Αποδείχτηκε ότι ήταν σκευωρία».
|
Open Image Modal
.
Eurokinissi

Στην άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο βασικών μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας ’Αδωνις Γεωργιάδης, στην πρώτη του κοινοβουλευτική παρέμβαση μετά την απόφαση.

«Ξέρουμε ότι είναι ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και κ. Μαρία Μαραγγέλη. Είχαν έρθει εδώ στη Βουλή των Ελλήνων και είχαν ορκιστεί στο Ευαγγέλιο ότι δεν είναι αυτοί οι μάρτυρες και ότι δεν γνωρίζουν τίποτα εναντίον μου ούτε των υπολοίπων εννέα. Για τέτοιους ψεύτες μιλάμε. Θέλω να δηλώσω ενώπιον της Βουλής ότι θα προχωρήσω άμεσα σε όλες τις νομικές ενέργειες που μου δίνει τη δυνατότητα ο νόμος, τόσο για να τιμωρηθούν αυτοί οι δύο συκοφάντες όσο κυρίως για να αποκαλυφθεί ενώπιον του ελληνικού λαού ποιοι τους έβαλαν».

Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Είναι αδύνατο να πιστέψω και δεν πιστεύει κανένας μας, ότι δύο τέτοια ανθρωπάκια, ξαφνικά ξύπνησαν και είπαν αυτά τα τερατώδη ψεύδη. Είναι προφανές ότι κάποιοι τους έβαλαν και από σήμερα ξεκινάει η προσπάθεια να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό ποιοι είναι αυτοί που του έβαλαν και για ποιους πολιτικούς σκοπούς. Και αυτοί πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Συρεγγέλα: Αποδείχτηκε ότι ήταν σκευωρία 

Την απόφαση της Δικαιοσύνης για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis σχολίασε και η Μαρία Συρεγγέλα.

«Ήταν μία δικαίωση, όχι μόνο για την ΝΔ ή τα κόμματα γενικότερα, αλλά για τους ανθρώπους που κατηγορήθηκαν άδικα. Αποδείχτηκε ότι ήταν σκευωρία και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη».

Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επίσης σημείωσε: «Το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα είναι λογικό και πρέπει να υπάρχει για συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά εδώ μιλάμε για ανθρώπους που είχαν ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας και άσκησαν δημόσια διοίκηση την οποία, όπως αποδείχθηκε από την Δικαιοσύνη, την άσκησαν σωστά και κατηγορήθηκαν χωρίς να υπήρχε κάτι μεμπτό σε βάρος τους».

Ειδικότερα, για την άρση της προστασίας στους μάρτυρες η κ. Συρεγγέλα τόνισε πως: «είναι άλλο πράγμα μια υπόθεση πολιτικής φύσεως και άλλο πράγμα το οργανωμένο έγκλημα.

Η αλλαγή στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που έφερε η κυβέρνηση και ψηφίστηκε στην Βουλή είναι συγκεκριμένη και ορίζει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας είναι αυτός που κρίνει και εξετάζει διαρκώς το αν εξακολουθεί να υπάρχει η αναγκαιότητα μέτρων προστασίας για τους μάρτυρες σε μια υπόθεση».

Πικραμένος: Ανακούφιση αλλά δεν θα προβώ σε διώξεις

Την ανακούφισή του μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, λέγοντας ότι δεν θα προβεί σε ποινικές διώξεις.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, περιέγραψε τους λόγους που αισθάνεται ανακουφισμένος για την εξέλιξη στην υπόθεση Novartis: «Πρώτον, γιατί έτσι θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί υποκινητές της υπόθεσης.

Μέχρι χθες οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, άλλοι όμως σχεδίασαν και υποκίνησαν τα πράγματα. Δεύτερον, το αίτημα μπορεί να απορριφθεί, ωστόσο υπήρχαν στοιχεία ότι οι μάρτυρες είχαν λάβει χρήματα από το αμερικανικό Δημόσιο. Περιμένω λοιπόν τις περαιτέρω εξελίξεις».