Απόφαση που προκαλεί απορίες στη Γερμανία: Δήμαρχος απαγόρευσε τους κάκτους στα δημόσια κτήρια

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η απαγόρευση γίνεται επειδή τα φυτά αυτά μπορούν να «προκαλέσουν άσχημους τραυματισμούς».
Open Image Modal
Alvin Huang via Getty Images

Ο δήμαρχος του Πλέτενμπεργκ, κοντά στο Ντίσελντορφ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία, απαγόρευσε τα ακανθώδη φυτά από όλα τα δημόσια κτίρια, αφού ένας άνδρας χρειάστηκε ιατρική φροντίδα επειδή τραυματίστηκε από έναν... κάκτο σε ένα σχολείο.

«Αυτό που ήταν ένας τραυματισμός στο χέρι του ενήλικου άνδρα θα μπορούσε εύκολα να είναι ένας σοβαρός τραυματισμός στο πρόσωπο για ένα μικρό παιδί στο ίδιο σημείο», δήλωσε το δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το συμβούλιο φέρεται να δήλωσε ότι η φύση του τραυματισμού δεν μπορεί να αποκαλυφθεί «λόγω της ανάγκης προστασίας των προσωπικών δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής του προσωπικού μας».

Σε επιστολή του προς τους τοπικούς κρατικούς υπαλλήλους, ο δήμαρχος του Πλέτενμπεργκ, Ούρλιχ Σούλτε έγραψε: «Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, όλοι οι επίσημοι και ιδιωτικοί κάκτοι (Cactaceae) πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από τα δημοτικά κτίρια».

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η απαγόρευση γίνεται επειδή τα φυτά αυτά θα μπορούσαν να «προκαλέσουν άσχημους τραυματισμούς».

Είπε ότι οι κάκτοι θα απαγορευτούν όχι μόνο στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς αλλά και από όλους τους δημοτικούς χώρους.

Εκπρόσωπος του συμβουλίου δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η πόλη «εφάρμοσε με επιτυχία την απαγόρευση των κάκτων».

Πηγή: sky news