Γερμανία: Δύο νεκροί και αρκετοί εγκλωβισμένοι από μερική κατάρρευση ξενοδοχείου

Η επιχείρηση διάσωσή αποδεικνύεται πολύ δύσκολη, καθώς οι όροφοι του κτιρίου μοιάζουν σαν τραπουλόχαρτα το ένα πάνω στο άλλο.
|
Open Image Modal
picture alliance via Getty Images

Τμήμα ξενοδοχείου σε μια πόλη στη δυτική Γερμανία κατέρρευσε, αφήνοντας δύο ανθρώπους νεκρούς και αρκετούς άλλους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια, δήλωσαν οι αρχές την Τετάρτη (6/7).

Δεκατέσσερα άτομα βρίσκονταν στο ξενοδοχείο στην πόλη Kroev όταν κατέρρευσε ένας όροφος του κτιρίου περίπου στις 23:00 την Τρίτη. Η αστυνομία είπε ότι πέντε κατάφεραν να βγουν από το κτίριο σώοι, επειδή δεν βρίσκονταν στο τμήμα που κατέρρευσε. Άλλοι, όμως, εγκλωβίστηκαν.

Open Image Modal
picture alliance via Getty Images

Μια επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τη διάσωσή τους αλλά η προσέγγισή τους αποδεικνύεται δύσκολη, επειδή εξαιτίας της κατάρρευση δύο ταβάνια έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή γιατί ολόκληρη η δομή του κτιρίου είναι σαν ένα σπίτι από τραπουλόχαρτα. Αν τραβήξουμε λάθος κάρτα, αυτό το κτίριο είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει», λένε μέλη των σωστικών συνεργείων.

Μεταξύ αυτών που σώθηκαν ήταν ένα παιδί 2 ετών, που ανασύρθηκε σώο, και η μητέρα του παιδιού, η οποία διασώθηκε με ελαφρά τραύματα. Ο πατέρας του παιδιού εξακολουθεί να είναι παγιδευμένος.

Open Image Modal
picture alliance via Getty Images

Ο περιφερειακός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SWR είπε ότι μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν έναν κρότο και είδαν ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης τη στιγμή της κατάρρευσης.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η επιχείρηση για την ανάσυρση όσων είναι ζωντανοί αλλά εγκλωβισμένοι συνεχίζεται με τη συμμετοχή 250 διασωστών συμπεριλαμβανομένων ειδικών drones, καθώς και σκύλων διάσωσης.