Η Nestle ανακοίνωσε ότι θα κόψει κατά 10% την περιεκτικότητα ζάχαρης στη γκοφρέτα Kit Kat.
Ειδικότερα σύμφωνα με την εταιρεία η ζάχαρη, όχι μόνο στην Kit Kat αλλά και στις Yorkie και Aero, θα αντικατασταθεί με υψηλότερες ποσότητες άλλων γλυκαντικών μη τεχνιτών ουσιών και θα έχουν λιγότερες θερμίδες.
Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα μέχρι το 2018 θα περιέχουν 7.500 τόνους λιγότερη ζάχαρη.
Όπως τονίζει η Nestle η κίνηση αυτή θα έχει μεγάλο και θετικό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία. Μάλιστα η πρόεδρος του ομίλου στη Βρετανία και την Ιρλανδία, η Fiona Kendrick υπογράμμισε πως η Nestle βρίσκεται στις επάλξεις της έρευνας προκειμένου να αναπτύξει νέα τεχνολογία που θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερα προϊόντα προς τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με την ίδια αυτές οι καινοτομίες θα βοηθήσουν να μειωθεί η ζάχαρη στα γλυκίσματά με την πρόσμιξη ουσιών στις ήδη υπάρχουσες συνταγές διαμορφώνοντας τις συνταγές, διατηρώντας παράλληλα την ίδια γεύση που έχουν αγαπήσει και προτιμούν οι καταναλωτές.