Γιατί αυτόν τον άνδρα τον λατρεύει ο εργοδότης του και τον μισούν οι συνάδελφοί του

Οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου δεν βλέπουν τον Χούε ως παράδειγμα, αλλά μάλλον ως «προδότη» και ως «συνεργό στην κόλαση των υπερωριών».
Open Image Modal
.
Youtube

Ένας Κινέζος που κέρδισε τον έπαινο του εργοδότη του δουλεύοντας 12ωρες βάρδιες για 30 ημέρες το μήνα πυροδότησε πρόσφατα διαμάχες μεταξύ των εργαζομένων στην Κίνα.

Στις 18 Φεβρουαρίου μια φωτογραφία του, στο πλαίσιο της οποίας τον περιέγραφε ως «μοντέλο υπαλλήλου» μιας εταιρείας στο Τσεντσόου, της επαρχιας Χενάν, έγινε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τιμητική πινακίδα επαινεί τον Χούε Λιντάο, που εργάζεται 12 ώρες βάρδιες,  30 ημέρες το μήνα, «επηρεάζοντας τόσο νέους όσο και παλιούς υπαλλήλους μέσω των πράξεών του, βελτιώνοντας την καθημερινή παραγωγή της εταιρείας, εξοικονομώντας χρήματα από τον εργοδότη του σε κόστος εργασίας και βελτιώνοντας τη χρήση του εξοπλισμού». 

Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου δεν βλέπουν τον Χούε ως παράδειγμα, αλλά μάλλον ως «προδότη» και ως «συνεργό στην κόλαση των υπερωριών».

Μια μέρα αφότου η φωτογραφία του έγινε viral στο διαδίκτυο, ο Χούε έγραψε την άποψή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Είπε ότι κανείς δεν τον υποχρεώνει να εργάζεται 12 ώρες την ημέρα. Το κάνει οικειοθελώς, γιατί ο μισθός του υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των ωρών εργασίας, οπότε αν θέλει να βγάλει περισσότερα χρήματα, πρέπει να δουλέψει περισσότερο. Είπε επίσης ότι λόγω της φύσης της δουλειάς του, δεν χρειάζεται να είναι παρών εκεί ανά πάσα στιγμή και ότι η συγκεκριμένη δουλειά δεν είναι επίσης τόσο επίπονη.

Ο Χούε πρόσθεσε ότι ο εργοδότης του, του επιτρέπει να πάρει άδεια αν το θέλει και ότι έχει μία εβδομάδα άδεια μετ′ αποδοχών κάθε τρίμηνο. Απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι ο εργοδότης του τον εκμεταλλευόταν.

Η εξήγηση του δεν ηρέμησε τους συναδέλφους του καθώς τον θεωρούσαν μέρος του διαβόητου προβλήματος υπερκόπωσης των υπαλλήλων στην Κίνα. Κάποιοι τον αποκαλούσαν «προδότη της εργασίας» και άλλοι τον ρώτησαν, «πόσους θανάτους από υπερκόπωση προσπαθείς να προκαλέσεις;»

Ωστόσο, ο Χούε βρήκε έναν υποστήριξη στο Διαδίκτυο, με έναν καθηγητή πανεπιστημίου κοινωνιολογίας να ισχυρίζεται ότι είναι ένα παράδειγμα αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς που πρέπει να θαυμάζουμε. 

Είναι ενδιαφέρον να πούμε ότι ο Χούε είναι επίσης ο υπάλληλος της χρονιάς της εταιρείας για το 2021.

Πηγή: Odditycentral