Η αλήθεια είναι ότι πολλοί έχουν αναρωτηθεί για την ύπαρξη θηλών στο ανδρικό στήθος. Η απόδειξη είναι ότι το 2016- έτος ρεκόρ για το συγκεκριμένο θέμα – η πληροφορία αυτή αναζητούταν 22.000 φορές κατά μέσο όρο μηνιαίως στη Google. Την απορία αυτή εξέφρασε πρώτη φορά ο Εράσμους Δαρβίνος, παππούς του κορυφαίου φυσιοδίφη Κάρλου Δαρβίνου, τον 18ου αιώνα.
H απάντηση
Για τις πρώτες εβδομάδες το αναπτυσσόμενο έμβρυο ακολουθεί ένα “θηλυκό σχέδιο”. Συνεπώς, τόσο οι περιοχές των γεννητικών οργάνων όσο και οι θηλές αναπτύσσονται με σκοπό να σχηματιστεί ένα θηλυκό έμβρυο. Μετά από 60 περίπου μέρες, όμως, κάνει την εμφάνιση της η ορμόνη τεστοστερόνη (για όσους έχουν το χρωματόσωμα Ψ). Η ορμόνη αυτή αλλάζει τη γενετική δραστηριότητα στον εγκέφαλο και τα γεννητικά όργανα. Μέχρι αυτό το σημείο, οι θηλές έχουν ήδη αναπτυχθεί και η αλλαγή των ορμονών δεν μπορεί να τις εξαφανίσει.
Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν είναι γιατί οι ανδρικές θηλές είναι εξοπλισμένες με νεύρα και αιμοφόρα αγγεία; Σε πολλά αρσενικά θηλαστικά η θηλή ατροφεί, υπό την επίδραση των ανδρικών ορμονών, στον άνθρωπο όμως όχι.
Ο λόγος που δεν έχουν εξαλειφθεί
Αν και υπάρχουν επιστήμονες που υποστηρίζουν τη σεξουαλική φύση τους (πολλοί άνδρες ερεθίζονται στο άγγιγμα των θηλών τους) ή την κοινωνική (οι άντρες της φυλής Aka Pygmy στην Κεντρική Αφρική θηλάζουν τα μωρά τους), το πιο πιθανό είναι ότι δεν εξαλείφονται, επειδή είναι ακίνδυνες και δεν επηρεάζουν αρνητικά την εξέλιξη του είδους.
Πηγή: iflscience