Γλυκά Νερά: Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη στο Εφετείο

Το αίτημα της νέας δικηγόρου του, η πρόταση του εισαγγελέα και η απόφαση της έδρας.
|
Open Image Modal
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Για τις 28 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη του 34χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, προκειμένου να προλάβει η νέα συνήγορος του να παραλάβει το σύνολο της δικογραφίας και προετοιμαστεί για τη δίκη.

Νωρίτερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Η δίκη εκφωνήθηκε, με τον κατηγορούμενο -κρατούμενο στις φυλακές Μαλανδρίνου- παρόντα στο εδώλιο.

Με την έναρξη της δίκης υπέβαλε αίτημα αναβολής η νέα συνήγορος του κατηγορούμενου, Κατερίνα Μαυροειδή, η οποία είπε ότι διορίσθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στις 9 Φεβρουαρίου και ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Έθεσε, επίσης, θέμα της επίδοσης της κλήσης στον εντολέα της.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της συνηγόρου αναφέροντας πως είναι «κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτέων υποθέσεων». Όπως είπε «δεν δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να της δοθεί χρόνος να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών» τόνισε ο εισαγγελέας.

Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το δικαστήριο, το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη. Έτσι προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων που θα πλαισιώσουν στην Έδρα τους τακτικούς δικαστές. Ένορκοι κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας ενώ συνολικά το Δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες δικαστές.

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σουζάνα Λυρραράκη. Σε αυτήν τη δίκη δεν δηλώθηκε παράσταση για την σκυλίτσα Ρόξυ, για την οποία είχε παρασταθεί στην πρώτη δίκη Φιλοζωική Οργάνωση.

Θέλει να «σπάσει» τα ισόβια

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, προσδοκά να «σπάσει» η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποδέχεται στην απόφαση του το πρωτόδικο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πριν την δολοφονήσει εν ψυχρώ, επεδίωκε τον πλήρη έλεγχο της Καρολάιν, όχι μόνο αποκλείοντας την από συγγενείς και φίλους, επιλέγοντας να κατοικήσουν μακριά από το κέντρο, στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, αλλά και στερώντας την από την διαχείριση των χρημάτων της. «Της στερούσε μετρητά χρήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προβεί σε απλές συναλλαγές της καθημερινότητας της» αναφέρεται στην απόφαση του ΜΟΔ.

Το θύμα αντιλαμβανόμενο πως βρισκόταν σε «μία δυσλειτουργική σχέση… είχε εκφράσει στον κατηγορούμενο την επιθυμία της για διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης τους και περαιτέρω είχε προβεί σε ενέργειες αναζήτησης κατοικίας».

Το ημερολόγιο που κρατούσε η 20χρονη μητέρα, κατά τις δικαστικές αρχές καθιστά ανίσχυρες τις εκδοχές του κατηγορούμενου τόσο ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα όσο και ότι όλα έγιναν σε «μία κακιά στιγμή».

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 34χρονος βαρυποινίτης, κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου, έδωσε και τελικά έχασε, δύο «μάχες». Αυτήν της αλλαγής της συνθήκης υπό την οποία έγινε η ανθρωποκτονία, από «εν ψυχρώ» σε «εν βρασμώ» και αυτήν της αναγνώρισης του ελαφρυντικού.

Στην πρώτη δίκη ο πιλότος δεν κατάφερε να πείσει πως όλα έγιναν υπό το καθεστώς εντονότατης συναισθηματικής του φόρτισης, πως βρισκόταν εν βρασμώ. Δεν έπεισε επίσης ότι δικαιούται αναγνώρισης ελαφρυντικού.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dikastiko.gr