Ζάμπια: Βρετανός τουρίστας δέχτηκε σφοδρή επίθεση από ιπποπόταμο- «Με πέταξε σαν κουρέλι»

Ο Ρόλαντ Τσέρι υπέστη σοβαρά τραύματα από το παχύδερμο κατά τη διάρκεια σαφάρι αλλά ήταν ένας από τους ελάχιστους που κατάφεραν να επιβιώσουν.
Open Image Modal
ΖΑΜΠΙΑ - 2014/06/14: Ιπποπόταμος τρέφεται στην όχθη του ποταμού Ζαμβέζη κοντά στο Λίβινγκστον στη Ζάμπια. (Photo by Wolfgang Kaehler/LightRocket via Getty Images)
Wolfgang Kaehler via Getty Images

Ένας Βρετανός επέζησε μετά βίας αφού σύρθηκε στον πυθμένα ενός ποταμού και «πετάχτηκε στον αέρα σαν κουρέλι» όταν δέχτηκε επίθεση από έναν ιπποπόταμο ενώ έκανε κανό κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Ζάμπια.

Ο Ρόλαντ Τσέρι, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές πέντε εβδομάδων στη νότια Αφρική με τη σύζυγό του, Σίρλεϊ, υπέστη σοβαρές δαγκωματιές σε όλο του το σώμα, συμπεριλαμβανομένης μιας πληγής 25 εκατοστών στην κοιλιά του, καθώς και τραυματισμό στον μηρό αλλά και εξάρθρωση ώμου κατά την επίθεση.

Νοσηλευτές σε νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, όπου ο 63χρονος μεταφέρθηκε αργότερα για θεραπεία, δήλωσαν ότι δεν είχαν συναντήσει ποτέ επιζώντα από επίθεση ιπποπόταμου, καθώς οι περισσότερες είναι συνήθως θανατηφόρες.

«Θυμάμαι ότι σκεφτόμου: «Ωχ όχι, τι τρόπος να πεθάνω... δεν είμαι έτοιμος να πεθάνω» και σκέφτηκα ότι αυτό ήταν, γιατί κανείς δεν επιβιώνει από τις επιθέσεις ιπποπόταμων», δήλωσε στο BBC. «Υπήρχαν κομμάτια σάρκας που προεξείχαν από το σκισμένο σορτσάκι μου και αίμα πάνω στην κοιλιά μου».

Είπε ότι δεν είχε κακή διάθεση απέναντι στο ζώο, καθώς είχε «συνείδηση ότι βρισκόμασταν στην περιοχή τους».

Το ζευγάρι από το Γουόρικσιρ βρισκόταν σε ομαδικό σαφάρι με οδηγό στον ποταμό Kafue στις 25 Ιουνίου, την τρίτη εβδομάδα του ταξιδιού τους, όταν το κανό τους χτυπήθηκε από έναν ιπποπόταμο από κάτω και ανασηκώθηκε από το νερό.

Η Σίρλεϊ, η οποία βρισκόταν στο μπροστινό μέρος του κανό, κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την όχθη του ποταμού, αλλά ο Τσέρι επαθε εξάρθρωση ώμου καθώς το κανό αναποδογύρισε και δεν μπορούσε να κολυμπήσει.

«Δεν μπορούσα να κολυμπήσω, οπότε ήμουν πραγματικά εύκολος στόχος, προσπαθώντας να κολυμπήσω με το ένα χέρι, κάτι που δεν θα είχε ποτέ καλή κατάληξη - και τότε με άρπαξε», είπε.

 

Ο Τσέρι είπε ότι ο ιπποπόταμος «με άρπαξε με τα σαγόνια του και με έσυρε κάτω στον πυθμένα του ποταμού».

Ο ιπποπόταμος απελευθέρωσε τον Τσέρι στον πυθμένα του ποταμού και το σωσίβιο του τον σήκωσε πίσω στην επιφάνεια, όπου πήρε μια «μεγάλη ανάσα αέρα» πριν ο ιπποπόταμος έρθει και πάλι γι′ αυτόν.

«Με άρπαξε ξανά και με πέταξε στον αέρα σαν κουρέλι, αλλά προς την όχθη, η οποία ήταν θεόσταλτη», είπε. Εκεί μπόρεσε να «κουτρουβαλήσει» για να σωθεί και ένα μηχανοκίνητο σκάφος τον μετέφερε μακριά από το ποτάμι.