4 σημάδια ότι δεν ταιριάζουμε με το ταξιδιωτικό μας ταίρι κι οι διακοπές θα τιναχτούν στον αέρα

Τα αντικρουόμενα στυλ ταξιδιού μπορούν να μετατρέψουν τις διασκεδαστικές διακοπές σε εφιάλτη και δεν θα το θέλαμε να συμβεί.
matt_scherf via Getty Images

Το να ταξιδεύουμε με ένα άλλο άτομο - είτε είναι φίλος, συγγενής ή ρομαντικός σύντροφος - έχει έναν τρόπο να δυναμώσει ή να καταπονήσει τη σχέση μας. Όταν έχουμε παρόμοια ταξιδιωτικά ενδιαφέροντα, το ταξίδι είναι γενικά πιο πιθανό να κυλήσει ομαλά, φέρνοντάς μας πιο κοντά και εμβαθύνοντας τον δεσμό μας. Αν, όμως, έχουμε διαφορετικά στυλ ταξιδιού, οι διακοπές μπορεί να γίνουν τεταμένες και αγχωτικές και να μας απομακρύνουν.

Ετσι λοιπόν, πως θα γνωρίζουμε αν ο τρόπος που (μας αρέσει να) ταξιδεύουμε «συμπλέει»; Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς σε ταξιδιωτικά θέματα να μας αναφέρουν τα κομβικά σημάδια ότι ένα ταξιδιωτικό ταίρι είναι ασυμβίβαστο .

Σημάδια για το ασυμβίβαστο των ταξιδιωτών

1. Στον ένα αρέσει να σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια τις διακοπές του κι ο άλλος είναι κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής

Όταν το ένα άτομο λατρεύει να έχει ένα καλά μελετημένο σχέδιο και το άλλο θα προτιμούσε να πετάξει απρογραμμάτιστα ακόμα και σε ... μια βαλίτσα, είναι βέβαιο ότι θα προκύψει κάποια αναταραχή στο ταξίδι.

«Εάν είστε κάποιος που του αρέσει να έχει ένα ευέλικτο δρομολόγιο και να είναι ανοιχτός σε αυθόρμητες αλλαγές στα σχέδια ενώ ο ταξιδιωτικός σας σύντροφος προτιμά μια πιο δομημένη και οργανωμένη προσέγγιση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια και σύγκρουση», λέει στη HuffPost ο ταξιδιωτικός blogger Σιν Λο του The Turkey Traveler.

«Μπορεί να αισθάνεστε περιορισμένοι και ”θύματα” καταναγκασμού από την ανάγκη τους για ένα άκαμπτο πρόγραμμα, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους μπορεί να αισθάνονται άγχος και στρες σε ένα περιβάλλον που δεν έχει σαφή σχέδια και κατεύθυνση», συμπληρώνει.

2. Ο ένας είναι πρωινός κι ο άλλος βραδινός τύπος

Η ύπαρξη προγραμμάτων ύπνου που έρχονται σε αντίθεση μπορεί να δημιουργήσει τριβές όταν ταξιδεύουμε μαζί. Το πρωινό άτομο μπορεί να ξυπνήσει νωρίς, ανυπόμονο να ξεκινήσει την ημέρα, ενώ η νυχτερινή «κουκουβάγια» μπορεί να θέλει να παραλείψει τις πρωινές δραστηριότητες για να ωφεληθεί με λίγο επιπλέον ύπνο.

«Για παράδειγμα, αν εμείς θέλουμε να αδράξουμε την ημέρα νωρίς νωρίς και να περπατήσουμε στην πόλη, αλλά ο/η σύντροφός μας τα έχει δώσει όλα το προηγούμενο βράδυ, αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα και ένδειξη ασυμβατότητας», λέει στη HuffPost η δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου Τζεν Ρουίζ, συγγραφέας του “12 Trips In 12 Months».

Ομοίως, εάν εμείς κι ο σύντροφός μας έχουμε διαφορετικά επίπεδα ενέργειας, θα είναι δύσκολο να βρεθεί ένας ρυθμός στο ταξίδι που να ταιριάζει και στα δυο άτομα, λέει ο Λο.

«Εάν ο ένας προτιμά να κάνει πολλές δραστηριότητες, ενώ ο άλλος προτιμά ένα πιο ήσυχο μέρος, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαφωνίες και τσακωμούς», προσθέτει.

3. Ο ένας είναι Ιντιάνα Τζόουνς κι ο άλλος προτιμά να χαλαρώσει

Η δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου Σαμ Κόρμιερ, η γυναίκα πίσω από τον λογαριασμό Instagram @samanthas_suitcase, αναφέρει ότι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν επιλέγουμε έναν ταξιδιωτικό σύντροφο είναι αυτό που απολαμβάνει να κάνει ο καθένας σας σε ένα ταξίδι. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να γεμίσουν τις μέρες τους με πολλή δράση και νέες εμπειρίες, ενώ άλλοι μπορεί να αναζητούν πιο χαλαρές δραστηριότητες, για παράδειγμα.

«Είστε ένας πεζοπόρος σε εξωτερικούς χώρους που θέλει να βγει στη φύση ενώ ο ταξιδιωτικός σας φίλος θέλει να εξερευνήσει μουσεία; Θα θέλατε να ψωνίσετε και να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα μέχρι να τελικής πτώσης, ενώ ο άλλος θέλει απλώς να χαλαρώσει στο σπα ή δίπλα στην πισίνα;» λέει στη HuffPost. «Αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει ένταση σε αυτό που θα έπρεπε να είναι διασκεδαστικές διακοπές, επειδή κανένας από τους δύο δεν κάνει αυτό που επιθυμεί να κάνει».

Το να έχουμε διαφορετικές ζώνες ευχαρίστησης σε ζητήματα δραστηριότητας και φυσικού περιβάλλοντος μπορεί να κάνει πιο δύσκολο το να βρεθούν κοινές δραστηριότητες που προκαλούν ευχαρίστηση, σύμφωνα με τον Λο.

4. Στον έναν αρέσει να ξοδεύει και στον άλλο να τα βάζει στην τσέπη

Η ύπαρξη διαφορετικών προτεραιοτήτων όσων αφορά τα χρήματα μπορεί να αποδεχτεί ένα σοβαρό ζήτημα σύγκρουσης κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας. Ζητήματα τείνουν να προκύπτουν όταν ο ένας επιδιώκει να σπαταλάει και να έχει μια περισσότερο πολυτελή εμπειρία, κι ο άλλος προσπαθεί να αποταμιεύσει μερικά ευρώ όποτε αυτό είναι εφικτό να συμβεί...

«Ας βεβαιωθούμε ότι οι αξίες που έχουμε σε σχέση με τα χρήματα είναι παρόμοιες και ότι είμαστε έτοιμοι να έχουμε έναν προϋπολογισμό και ένα εύρος δαπανών που είναι ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους. Διαφορετικά, το ένα άτομο αισθάνεται αγχωμένο και θα ανησυχεί αν θα του μείνουν χρήματα και το άλλο μπορεί να αισθάνεται περιορισμένο στην ικανότητά του να απολαύσει τον προορισμό όπως θα ήθελε», καταλήγει η Ρουίζ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: